• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 4. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2001., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents

Vēl šajā numurā

07.09.2001., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 4. septembra sēdē

Valdības sēdē mainīts Ministru kabineta 2001.gada 28.augusta sēdes protokollēmuma punkts "Par precizēto nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozi 2002.gadam, iespējamiem problēmjautājumiem un to risinājuma variantiem". Protokollēmuma 2.punkts izteikts šādā redakcijā: "Ņemot vērā piedāvātos variantus, noteikt, ka: 2.1. 2002.gadā zemei, ēkām un būvēm tiek piemērota 1,5% likme un ēkas un būves tiek apliktas ar nodokli pēc to bilances vai inventarizācijas vērtības, pagarinot noteikumu darbības termiņu; 2.2. 2003.gadā zeme un ēkas tiek apliktas ar nodokli pēc kadastrālās vērtības, piemērojot 1,5% likmi, un 2003.gadā netiek apliktas ar nodokli ēkas, kuras uztur par valsts budžeta vai pašvaldību budžeta līdzekļiem; 2.3. 2004.gadā zeme un ēkas tiek apliktas ar nodokli pēc kadastrālās vērtības, piemērojot 1,0% likmi."

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala Kuldīgas rajona Alsungas pagasta saimniecībā "Jaunlancenieki" pirkšanu". Tas paredz uzdot Satiksmes ministrijai par summu līdz 850 latiem pirkt zemesgabalu autoceļa Rīga – Bauska rekonstrukcijas projekta realizācijai.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Profesora un asociētā profesora amata pretendenta zinātniskās un pedagoģiskās kvalifikācijas novērtēšanas kārtība". Novērtējot pretendenta atbilstību profesora vai asociētā profesora amatam, ņem vērā pēdējo sešu gadu laikā iegūto zinātnisko un pedagoģisko kvalifikāciju. Pedagoģiskās kvalifikācijas sastāvdaļa ir arī organizatoriskā kompetence, kas raksturo personāla vadības pieredzi un spējas.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Iepakojuma likums". Likuma mērķis būs samazināt izlietotā iepakojuma nelabvēlīgo ietekmi uz vidi un veicināt brīvprātīgas vienošanās principu ieviešanu izlietotā iepakojuma apsaimniekošanā, kā arī: sekmēt iepakojuma atkārtotu lietošanu; veicināt iepakojuma materiālietilpības samazināšanu, nemainot iepakojumam paredzētās un veicamās funkcijas; veicināt un nodrošināt izlietotā iepakojuma reģenerāciju.

Paredzams, ka likums attieksies uz: iepakojumu, ko ražo Latvijā, un iepakojumu, ko lieto Latvijas teritorijā neatkarīgi no tā izcelšanās, iepakošanas un patērēšanas vietas vai tajā izmantotajiem materiāliem, kā arī izlietoto iepakojumu; iepakojuma ražotāju, iepakotāju, iepakojuma importētāju, importētāju, kas importē preces un produktus attiecīgajā iepakojumā, tirgotāju, valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī iepakojuma apsaimniekošanas organizācijām.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par dabas resursu nodokli". Grozījumi likumā izstrādāti, lai realizētu likuma "Par radiācijas drošību un kodoldrošību" prasības, kas paredz, ka par radioaktīvo vielu, pēc kuru izmantošanas rodas radioaktīvie atkritumi, ievešanu (importu) ir jāmaksā dabas resursu nodoklis, lai precizētu atsevišķas likuma normas, kas attiecas uz vienreiz lietojamo plastmasas trauku un galda piederumu realizāciju un ievešanu (importu) Latvijā, jo šobrīd šo nodokļa objektu ir grūti administrēt, lai precizētu nodokļa likmes par atkritumu apglabāšanu izgāztuvēs un poligonos un atkritumu sadedzināšanu. Grozījumi saistīti ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma, kas stājās spēkā šā gada 1. martā, realizāciju. Grozījumi nepieciešami, lai precizētu likuma normas par iepakojumu saistībā ar izstrādāto likumprojektu "Iepakojuma likums", kurš ir akceptēts Ministru kabineta Komitejas sēdē.

Ministru kabinets akceptēja grozījumu projektus likumos "Par valsts noslēpumu", "Valsts drošības iestāžu likumā", "Nacionālo bruņoto spēku likumā" un "Nacionālās drošības likumā". Grozījumi likumos nepieciešami, lai nodrošinātu Nacionālo bruņoto spēku Militārās pretizlūkošanas dienesta pakļautības maiņu, dienestu pakļaujot tieši aizsardzības ministram. Tas paaugstinās Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Militārās pretizlūkošanas dienesta darba efektivitāti un sekmēs Latvijas virzību uz NATO, paaugstinot NATO drošības standartu ieviešanas efektivitāti, pastiprinās aizsardzības ministra realizēto Nacionālo bruņoto spēku civilo kontroli.

Valdība akceptēja Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu par ministriju budžeta programmu (apakšprogrammu) rezultatīvajiem rādītājiem attiecībā uz profesionālās izglītības iestādēm.

Akceptēts rīkojums "Par Pārskatu par valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanu 2001.gada pirmajā pusē".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 211 pilsonības kandidātiem, tai skaitā 37 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Valdība akceptēja mājokļu un īres normatīvo aktu un institucionālās struktūras pilnveidošanas koncepciju.

Pieņemtas zināšanai koncepcijā par valsts iestādēs nodarbināto materiālo atbildību par valstij nodarītajiem zaudējumiem ietvertās nostādnes. Valdība atzina, ka par valstij nodarītajiem zaudējumiem ir atbildīga jebkura valsts amatpersona un jebkura valsts iestādēs nodarbinātā persona (neatkarīgi no tā, vai tas paredzēts darba līgumā). Iestādes vadītājs ir atbildīgs par to, lai nodarītie zaudējumi tiktu atlīdzināti (labprātīgi vai tiesas ceļā), un pienākums atlīdzināt zaudējumus nav ierobežojams ar noteiktu summu. Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātam uzdots sagatavot attiecīgus priekšlikumus un iesniegt tos Tieslietu ministrijā iekļaušanai likumprojektā par valsts atbildību par valsts iestādes darbības rezultātā nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts budžeta izpildes gaitu 2001.gada jūlijā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par darbu nodokļu ieņēmumu nodrošināšanā.

Pieņemta zināšanai informācija par muzeju pašu ieņēmumu izlietojuma kārtību budžeta gada laikā. Finansu ministrijai kopīgi ar Kultūras ministriju uzdots izvērtēt iespējas pilnveidot muzeju pašu ieņēmumu izlietojuma kārtību un, ja nepieciešams, iesniegt attiecīgus priekšlikumus izskatīšanai Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas un Labklājības ministrijas, kā arī Zemkopības ministrijas iesniegtā informācija par ministrijas pārziņā esošajām interešu izglītības (profesionālās ievirzes izglītības) iestādēm, to finansējuma avotiem un finansējuma sadales kritērijiem.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" īstenošanas gaitu.

Pieņemta zināšanai informācija par sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta aizņēmumu no valsts pamatbudžeta procentu likmēm un apjomiem. Labklājības ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots izvērtēt nepieciešamību sagatavot grozījumus normatīvajos aktos, lai sakārtotu ar sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem saistītās procedūras, un iesniegt attiecīgus priekšlikumus Ministru kabinetā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par to Valsts investīciju programmas projektu īstenošanu 2001.gada pirmajā pusē, kuriem paredzētas ilgtermiņa saistības.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Atzinības raksts piešķirts Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas rektoram profesoram, Dr.paed. Uldim Grāvītim — par ieguldījumu sporta speciālistu sagatavošanā un tālākizglītošanā.

Pieņemta zināšanai informācija par iedzīvotāju ienākuma nodokļa precizēto prognozi 2002.gadam. Nolemts nemainīt iedzīvotāju ienākumu nodokļa ieņēmuma prognozi, tai skaitā likumā noteikto sadalījumu starp Valsts speciālo veselības aprūpes budžetu un pašvaldību budžetiem. Noteikts, ka Valsts speciālā veselības aprūpes budžeta plānotie ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa 2002.gadam ir 87 827 000 latu un ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognoze pašvaldību budžetos 2002.gadam ir ne mazāk kā 216 223 000 latu, tai skaitā Valsts kases sadales kontā — 109 920 583 lati.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!