• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas 2002.gada Rīcības plānu dalībai NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2001., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.09.2001., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas 2002.gada Rīcības plānu dalībai NATO

Latvijas 2002. gada Rīcības plāna dalībai NATO projekts 10. septembrī tika izskatīts NATO Integrācijas padomē un 18. septembrī tiks iesniegts apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Latvijai šis dokuments ir ļoti svarīgs, jo ir pēdējais pirms NATO Prāgas samita 2002. gada rudenī un pēc tā tiks novērtēta Latvijas gatavība dalībai NATO.

Latvijas 2002. gada Rīcības plānā būtiskākie aspekti ir militārā gatavība un Nacionālo bruņoto spēku reforma, kuras pamatā ir rūpīgi un sīki izstrādātas izmaksas līdz pat 2008. gadam. Ir izstrādāti ilgtermiņa attīstības plāni, kuru realizācija saskaņota ar reāliem finansu resursiem. Plāna izstrādātāji ir rēķinājušies ar Latvijas ekonomiskās attīstības un izaugsmes faktoru, kas savukārt dod iespēju sekmīgi risināt visus ar NATO integrāciju saistītos jautājumus.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās dažādās NATO programmas “Partnerattiecības mieram” militāros vingrinājumos un mācībās, starptautiskos miera nodrošināšanas pasākumos liecina par Latvijas karavīru spēju strādāt kā līdzīgiem ar līdzīgiem ar NATO un citu valstu karavīriem.

Plāns ir ikgadējs dokuments, kura izstrādāšanā piedalījās Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, Aizsardzības ministrija, Krīzes kontroles centrs, Satiksmes ministrija, Satversmes aizsardzības birojs. Par plānu jau ir notikušas politiskas konsultācijas ar Čehiju, Dāniju, Norvēģiju, Poliju, Lielbritāniju un Franciju, kā arī Latvija plāno konsultācijas ar Vāciju š.g. 12.—13. septembrī. Konsultāciju laikā Latvija guva vērtīgus ieteikumus un priekšlikumus Plāna pilnveidošanai. Kopumā Latvijas Plāna projekts ir ticis novērtēts kā labi sagatavots, pārskatāms un reālistisks dokuments.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī 2002. gada Plānam ir piecas galvenās nodaļas — Politiskie/ekonomiskie jautājumi; Aizsardzības/militārie jautājumi; Resursu jautājumi; Informācijas drošības jautājumi un Tiesiskie jautājumi, kā arī pielikumā Plāna izpildes programma 2002. gadam, ar konkrētiem uzdevumiem nākamajam gadam un pārskats par jau paveikto 2001. gadā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!