• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 10. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2001., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadoties no Latvijas:
- ASV vēstnieks pie Saeimas priekšsēdētāja
- ASV vēstnieks pie Ministru prezidenta

Vēl šajā numurā

11.09.2001., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 10. septembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 28.janvāra noteikumos Nr.53 “Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts informācijas tīkla aģentūra” statūti”. Grozījumu projekts paredz, ka Valsts informācijas tīkla aģentūrā būs trīs valsts pilnvarnieki.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 6.oktobra noteikumos Nr.392 “Dzelzceļa pārbrauktuvju un pāreju ierīkošanas, aprīkošanas, apkalpošanas un slēgšanas noteikumi”. Grozījumi paredz atcelt ierobežojumus jaunu IV kategorijas pārbrauktuvju ierīkošanai, neņemot vērā vilcienu kustības ātrumu atšķirības stratēģiskās (valsts) un reģionālās nozīmes dzelzceļa līniju posmos un uz staciju sliežu ceļiem, tādējādi sekmējot dzelzceļa staciju attīstību.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 2000. gada 18.oktobra noteikumos Nr.357 “Likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” normu piemērošanas noteikumi”. Projekts izstrādāts, lai saskaņotu Ministru kabineta noteikumu normas ar likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 2000.gada 30.novembrī izdarītajiem grozījumiem, kā arī precizētu jau agrāk pieņemto normu piemērošanas kārtību, ja nodokļu maksātāju iesniegumi liecina par iespējamību dažādi interpretēt likuma normas vai ja ir konstatēta nevienveidīga attiecīgo normu piemērošana dažādās nodokļu administrācijas iestādēs.

Akceptēts grozījumu projekts Kredītiestāžu likumā. Paredzams, ka grozījumi dos iespēju pastiprināt uzraudzību, veicinās klientu interešu aizsardzību un pilnveidos profesionālu kredītiestāžu vadītāju atlases procesu. Tiesību akta projekts paredz ieviest “vienotās licences” principu attiecībā uz Eiropas Savienības dalībvalstīs reģistrētajām bankām, proti, to banku, kuras vēlēsies atvērt Latvijas Republikā filiāli pirms filiāles darbības uzsākšanas, attiecīgajām uzraudzības institūcijām būs tikai jāpaziņo Finansu un kapitāla tirgus komisijai par attiecīgās bankas licenci kredītiestādes darbībai reģistrācijas valstī, filiāles plānoto darbības programmu, adresi, vadītājiem un bankas pašu kapitāla lielumu. Atsevišķa licence šādām banku filiālēm savas darbības sākšanai Latvijas Republikā nebūs jāsaņem.

Akceptēts grozījumu projekts likumos “Par policiju” un “Par ugunsdrošību”. Grozījumu projekti paredz noteikt, ka Valsts policijas un Drošības policijas darbinieki ar speciālajām dienesta pakāpēm, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki ar speciālajām dienesta pakāpēm ir specializētā valsts civildienesta ierēdņi.

Tika akceptēts likumprojekts “Par 1971.gada 17.decembra Konvenciju par civiltiesisko atbildību kodolmateriālu jūras pārvadājumu jomā”.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 29.decembra noteikumos Nr.502 “Aizsargjoslu ap kapsētām noteikšanas metodika”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 2000.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.128 “Rotaļlietu drošuma noteikumi”.

Akceptēts likumprojekts “Par 1964.gada 22.jūlija Eiropas konvenciju par Eiropas farmakopejas izveidi ar grozījumiem, kas izdarīti ar tās 1989.gada 16.novembra protokolu”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 2000. gada 14.novembra noteikumos Nr.397 “Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Grozījumu projekts izstrādāts, lai noteiktu vienkāršāku reģistrēšanās kārtību Valsts ieņēmumu dienestā pašnodarbinātajiem, kas pakļauti valsts sociālajai apdrošināšanai, noteiktu iesniedzamos dokumentus prakses farmaceitiem, prakses veterinārārstiem un prakses optometristiem un zvērinātiem tiesu izpildītājiem, reģistrējoties Valsts ieņēmumu dienestā, kā arī lai vienkāršotu ziņojumu iesniegšanas kārtību personām, kas saņem autoratlīdzību.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par vienkāršo spiedtvertņu, spiedieniekārtu un to kompleksu atbilstības novērtēšanas institūcijas pilnvarošanu”.

Akceptēts noteikumu projekts “Valsts otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības standarts”.

Akceptēts noteikumu projekts “Bērnu nometņu organizēšanas un darbības noteikumi”. Noteikumu projekts ir izstrādāts, lai aizsargātu bērnus un viņu intereses un novērstu iespējas, kad bērnu nometnēs tiek apdraudēta bērnu dzīvība un veselība.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!