• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tālāk domājot par Okupācijas muzeju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2001., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

12.09.2001., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tālāk domājot par Okupācijas muzeju

Pirmdien, 10. septembrī, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks darba apspriedē tikās ar Okupācijas muzeja fonda vadītājiem, Rīgas domes amatpersonām un arhitektiem, lai pārrunātu Okupācijas muzeja iespējamo attīstību.

Tikšanās notika pēc Okupācijas muzeja fonda ierosinājuma apspriest arhitekta Gunāra Birkerta publiski pausto ideju par šīs ēkas paplašināšanu un rekonstrukciju.

Tomēr apspriedes gaita pierādīja, ka svarīgākais šobrīd ir meklēt konstruktīvu risinājumu Okupācijas muzeja pastāvēšanai. Saskaņā ar Rīgas domes 1999. gada 16. februāra lēmumu bija paredzēta Okupācijas muzeja nojaukšana, iepriekš ierādot telpas muzeja ekspozīcijas izvietošanai. Tā kā šis lēmums nav atcelts, apspriedes dalībnieki izteica katrs savu redzējumu par iespējamo Okupācijas muzeja atrašanās vietu. Apspriedes dalībnieki bija vienisprātis, ka Okupācijas muzeja attīstība ir jāskata kontekstā ar Rātslaukuma apbūves attīstības projektiem. Tika nolemts, ka šis jautājums būtu izskatāms arī Pieminekļu padomē.

Konkrēti lēmumi netika pieņemti, apspriedes dalībnieki nolēma tikties pēc mēneša, kad abām pusēm būs izstrādāti priekšlikumi vai rastas alternatīvas idejas par muzeja attīstību.

Okupācijas muzeja fonds lūdza arī Rīgas domes atbalstu, lai precizētu muzeja un pašvaldības attiecības jautājumā par bijušā Latviešu sarkano strēlnieku muzeja ēkas pārvaldīšanu.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!