• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 11. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2001., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta vizītes pārcelšanu

Vēl šajā numurā

12.09.2001., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 11. septembra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Vidzemes augstskolas Satversmes apstiprināšanu".

Akceptēts rīkojums "Par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Satversmes grozījumu apstiprināšanu".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Bibliotēku materiālā un tehniskā pamata normatīvi". Noteikumi nosaka pamatprasības bibliotēku ēkām, bibliotēku telpām un iekārtām, kā arī bibliotēku drošības sistēmām. Bibliotēku materiālā un tehniskā pamata veidošanas un ekspluatācijas prasības nosaka arī Būvniecības likums, likums "Par darba aizsardzību", likums "Par ugunsdrošību", Vispārīgie būvnoteikumi, būvnormatīvi un citi normatīvie akti, tāpēc šajos noteikumos ir noteiktas tikai attiecīgās specifiskās pamatprasības.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts zāļu aģentūra" statūtiem". Aģentūras darbības mērķis ir zāļu un farmaceitisko produktu novērtēšana, reģistrēšana, kvalitātes kontrole un izplatīšanas regulēšana saskaņā ar likumiem un Ministru kabineta noteikumiem.

Akceptēti noteikumi "Zāļu labas ražošanas prakses atbilstības novērtēšanas un zāļu labas ražošanas prakses sertifikāta izsniegšanas kārtība zāļu ražošanas uzņēmumiem".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumu "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām". Likums nepieciešams, lai nodrošinātu Komerclikumam atbilstošu valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldes kārtību un kapitālsabiedrību darbību, kā arī noteiktu minēto kapitāla daļu atsavināšanas kārtību pēc Privatizācijas aģentūras likvidācijas. Paredzēts, ka pēc Privatizācijas aģentūras likvidēšanas valsts kapitāla daļu atsavināšanu veic Ministru kabineta noteikta institūcija. Paredzams, ka likums radīs tiesisko bāzi sekmīgai valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību darbībai un valsts (pašvaldību) līdzdalībai privātās kapitālsabiedrībās uzņēmējdarbības vidē, kur dominē privātais sektors, un nodrošinās efektīvāku šo kapitālsabiedrību pārvaldi.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 21.decembra noteikumos Nr.414 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra – izvešana (eksports)".

Pieņemta zināšanai informācija par risinājuma variantiem identifikācijas karšu izmantošanai vēlēšanu un tautas nobalsošanas procedūrās.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 10.oktobra noteikumos Nr.354 "Meža atjaunošanas noteikumi". Grozījumi nepieciešami, lai Valsts meža dienests varētu pārbaudīt meža atjaunošanas un atjaunoto mežaudžu (jaunaudžu) kopšanas kvalitāti.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektus likumos "Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma Ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību", Civilprocesa likumā, Iedzīvotāju reģistra likumā, "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka aizsardzību un cilvēku audu un orgānu izmantošanu medicīnā", Civillikumā un likumā "Par civilstāvokļa aktiem". Grozījumi paredz atcelt ierakstus pasēs attiecībā uz laulībām un atļaujām vai aizliegumiem izmantot personas ķermeni pēc nāves.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumu par likuma izpildi". Līguma ietvaros realizējamo projektu mērķis ir nostiprināt Latvijas valdības spēju apkarot noziedzību un korupciju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!