• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Ķīnu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2001., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53840

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par solidaritāti ar ASV

Vēl šajā numurā

14.09.2001., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Ķīnu

Vakar, 13.septembrī, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar Ķīnas Tautas politisko konsultāciju padomes Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Tjaņu Dzeņpei.

M. Riekstiņš augstu novērtēja Latvijas un Ķīnas sadarbību, kura izveidojusies pēdējos desmit gados pēc diplomātisko attiecību atjaunošanas ar Ķīnu, savukārt T.Dzeņpei pauda gandarījumu par divpusējo attiecību attīstības gaitu. Abas puses arī secināja, ka abu valstu sadarbības potenciāls vēl netiek pilnībā izmantots, īpaši ekonomikā. M. Riekstiņš pauda Latvijas interesi veicināt sadarbību transporta nozarē un aicināja uz aktīvāku Latvijas ostu izmantošanu Rietumu — Austrumu tranzītceļu pilnvērtīgas funkcionēšanas nodrošināšanai. T.Dzeņpei apstiprināja Ķīnas lielo ieinteresētību perspektīvā Latvijas ostu izmantošanā, uzsverot Latvijas transporta infrastruktūras augsto attīstības līmeni. Abas puses arī atzīmēja, ka viens no nozīmīgākajiem divpusējās sadarbības elementiem būtu kontaktu veicināšana starp abu valstu pilsētām.

Sarunas gaitā pārrunātas arī Latvijas ārpolitiskās prioritātes - integrācija ES un NATO. Šajā sakarā T. Dzeņpei atzīmēja, ka Ķīna atbalsta Latvijas iestāšanos ES un novēl to izdarīt pēc iespējas drīzāk. Apspriežot drošības politikas jautājumus, viesis no Ķīnas norādīja, ka katras valsts suverēnās tiesības ir izvēlēties savu drošības modeli un ka Ķīna katras valsts izdarīto izvēli respektēs. T.Dzeņpei arī apstiprināja, ka Latvijas virzība uz NATO netraucēs Ķīnas un Latvijas divpusējo attiecību tālākai attīstībai.

Ārlietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!