• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunas grāmatas, jaunas telpas un jaunas iespējas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2001., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā jaunlatvieši neļāva tikt pie Ļeņina prēmijas

Vēl šajā numurā

14.09.2001., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunas grāmatas, jaunas telpas un jaunas iespējas

Misiņa bibliotēkā vakar atklāja Austrijas un Šveices literatūras nodaļu

Tas noticis gluži kā pasakā: neizdodot ne santīma, parādot vien labu gribu sadarboties, Misiņa bibliotēka tikusi pie trim gaišām telpām ar mūsdienīgu aprīkojumu un veselu kalnu augstvērtīgu grāmatu.

Stāsta Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere: Iniciatīva nāca no Austrijas vēstniecības. Austrijas Ārlietu ministrija bija izteikusi priekšlikumu iekārtot kādā Rīgas bibliotēkā speciālu nodaļu, kam varētu piedāvāt austriešu literatūru un preses izdevumus. Laimīgā kārtā mūsu telpas tika atzītas par piemērotām. Tas bija pagājušā gada nogalē. Drīz vien projektam pievienojās arī Šveices vēstniecība un Geberta Rīfa fonds. Kopīgiem spēkiem tika izremontētas un iekārtotas trīs istabas — divas Austrijas, viena Šveices literatūrai. Pašlaik no Austrijas esam saņēmuši 3000 un no Šveices vairāk nekā 500 grāmatu, kā arī videofilmas un audioierakstus. Fondus paredzēts regulāri papildināt. Būs arī jaunākie laikraksti un žurnāli.

Pirmos lasītājus jaunās nodaļas atklāšanas dienā sveica arī Austrijas Republikas Ārlietu ministrijas departamenta vadītāja Dr.Monika Kalista un Šveices ģenerālkomisāre Vispasaules izstādē Hannoverē Ruta Grosenbahere.

Lasītāju te noteikti netrūks, jo telpas ir ļoti mājīgas un nodaļas vadītāja Inese Pinne — laba ārzemju literatūras pārzinātāja. Izvēle ir tiešām liela — klasiķu darbi un jaunlaiku literatūra, mākslas albumi, ģeogrāfijas un vēstures grāmatas, biogrāfiskās enciklopēdijas un pat lielā vācu valodas vārdnīca vienpadsmit sējumos.

Skaists notikums Eiropas kultūras mēneša izskaņā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!