• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 17. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2001., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents

Vēl šajā numurā

18.09.2001., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 17. septembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 6.septembra noteikumos Nr.327 "Eiropas integrācijas biroja nolikums". Tie paredz precizēt Eiropas integrācijas biroja funkcijas un novērst funkciju dublēšanos ar citām valsts pārvaldes institūcijām.

Akceptēts noteikumu projekts "Filmu izplatīšanas noteikumi". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā notiek filmu producētāju un izplatītāju, filmu izplatīšanas vietu un filmu reģistrācija, kā arī kārtību, kādā atļauta filmu izplatīšana Latvijas Republikā un filmu izvešana ārpus valsts robežām.

Akceptēts likumprojekts "Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likums". Likums nepieciešams, lai pilnveidotu valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību un nodrošinātu to pēc Privatizācijas aģentūras likvidācijas, kā arī pēc privatizācijas sertifikātu izmantošanas termiņa beigām.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Papildprotokolu Eiropas līgumam "Par juridiskās palīdzības pieprasījumu nosūtīšanu"".

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.79 "Ierēdnim izvirzāmās obligātās prasības — augstākā izglītība — piemērošanas kārtība un termiņš". Grozījumu projekts paredz Valsts meža dienesta ierēdnim, kuram ir amata prasībām atbilstoša profesionālā vidējā izglītība, obligāto prasību par augstāko izglītību piemērot no 2010.gada 2.janvāra.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par telekomunikāciju gala iekārtu atbilstības novērtēšanas institūcijas pilnvarošanu".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "C1, D1, C un D kategorijas vadītāja apliecībai atbilstoša transportlīdzekļa aprīkošanas ar darba un atpūtas laika, braukšanas attāluma un ātruma reģistrēšanas kontrolierīci un šīs ierīces lietošanas noteikumi". Noteikumi regulēs kārtību, kādā notiek kontrolierīces, kas reģistrē starptautiskajos un iekšzemes pārvadājumos iesaistītā transporlīdzekļa vadītāja darba un atpūtas laiku, kā arī braukšanas attālumu un ātrumu, pārbaude, plombēšana, tipa apstiprināšana un lietošana. Paredzams, ka šo noteikumu prasība aprīkot ar kontrolierīci transportlīdzekļus, kuri veic iekšzemes pārvadājumus, piemērojama ar noteikumu spēkā stāšanās brīdi — attiecībā uz transportlīdzekļiem, kas Latvijā tiek reģistrēti pirmoreiz, un ar 2005.gada 1.janvāri — attiecībā uz transportlīdzekļiem, kas Latvijā ir reģistrēti līdz 2000.gada 31.decembrim.

Akceptēts noteikumu projekts "Ceļu drošības auditēšanas noteikumi". Ceļu drošības audita mērķis būs panākt, lai ceļu un ar ceļu satiksmi saistītu objektu projekts tiktu izstrādāts atbilstoši ceļu lietotāju drošības prasībām un lai esošo ceļu tīkls atbilstu satiksmes drošības prasībām, novēršot iespējamos ceļu satiksmes negadījumus.

Akceptēts noteikumu projekts "Par Ministru kabineta 1995.gada 9.novembra noteikumu Nr.340 "Pašvaldību kreditēšanas fonda nolikums" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumos Nr.68 "Higiēnas prasības maltas gaļas un gaļas izstrādājumu ražošanai un izplatīšanai". Grozījumi paredz novērst neprecizitātes un atvieglot noteikumu lietošanu.

Akceptēts grozījumu projekts Prokuroru izdienas pensijas likumā.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Robežsardzes likumā. Grozījumu projekts paredz noteikt, ka robežsargi ir specializētā valsts civildienesta ierēdņi.

Akceptēts likumprojekts "Par Konvencijas par bērna tiesībām papildu protokolu par bērnu iesaistīšanu bruņotos konfliktos".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par Konvencijas par bērna tiesībām papildu protokolu par tirdzniecību ar bērniem, bērna prostitūciju un bērna pornogrāfiju".

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 002-01 "Ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika"".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!