• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2001., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbalstot ES deklarāciju par solidaritāti ar ASV

Vēl šajā numurā

18.09.2001., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāju

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 17. septembrī, Rīgas pilī tikās ar Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāju Edvīnu Inkēnu.

Sarunā abas puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas virzību uz ES, Latvijas iestāšanās sarunu gaitu un valsts pozīciju dažādos sarunu tematos, kā arī sadarbību starp kandidātvalstīm sarunu gaitā. E.Inkēns informēja prezidenti par Saeimas Eiropas lietu komisijas darbu. Prezidente atzīmēja komisijas svarīgos uzdevumus turpmākajos pāris gados saistībā ar valsts mērķi iekļauties ES. V.Vīķe-Freiberga un E.Inkēns sprieda par sabiedrības informēšanas nozīmi ES jautājumos, akcentējot nepieciešamību koordinēt dažādu valsts institūciju darbību iedzīvotāju informēšanā.

— tiekoties ar Latvijas jauniešiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 14.septembrī Rīgas pilī tikās ar 20 aktīvākajiem bērniem, jauniešiem no visas Latvijas, kuri interesējās par bērnu tiesību aizsardzības jautājumiem.

Uzrunājot skolu parlamentu pārstāvjus, jauniešus no pašvaldību un jauniešu organizācijām, prezidente uzsvēra, ka bērnu tiesības ir būtiska cilvēktiesību sastāvdaļa. Mēs vēlamies veidot patiesi demokrātisku valsti, kurā augstu tiek vērtētas un ievērotas cilvēktiesības, un tas nozīmē — arī ikviena bērna tiesības, sacīja prezidente. V.Vīķe–Freiberga pauda prieku, ka šie jaunieši ir izrādījuši īpašu interesi par bērnu tiesību ievērošanu. Mūsu valstī ir jāsakārto vēl daudzas lietas, ne tikai bērnu tiesību jautājumi, tāpēc mēs jums uzticamies un esam pārliecināti, ka nākotnē jūs savai valstij izdarīsit daudz labu un nepieciešamu darbu, atzīmēja V.Vīķe–Freiberga. Pieminot traģiskos notikumus ASV, viņa sacīja, ka tā ir zīme, cik daudz spēka vēl pasaulē jāpieliek, lai celtu cilvēka vērtību un cieņu citam pret citu.

Divi no jauniešiem bija paredzējuši doties septembrī uz ANO Bērnu tiesību sammitu kā eksperti. Prezidente pauda savu lepnumu par viņu sasniegumiem un novēlēja nākotnē sasniegt jaunas virsotnes. "Man bija patiess gods ar jums visiem tikties," jauniešiem tikšanās nobeigumā sacīja prezidente.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!