• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju pēc terorakta ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2001., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas ģenerālprokurors - intervijā Latvijas Radio vakar, 18.septembrī

Vēl šajā numurā

19.09.2001., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju pēc terorakta ASV

Apvienoto Nāciju Organizācija šajā smagajā pārbaudījumā ir kopā ar Ameriku un Ņujorku — pilsētu, kurā atrodas ANO galvenā mītne. ANO ģenerālsekretārs, Drošības padome un Ģenerālā asambleja ir vienprātīgi nosodījuši šos barbariskos aktus, kā arī izlēmuši atbalstīt akcijas, kas vērstas uz vainīgo, viņu atbalstītāju un patvēruma sniedzēju sodīšanu.

Terorisms ir globāls posts, un pret to jācīnās visām valstīm kopā. Apvienoto Nāciju Organizācija uzskata, ka tā ir tas forums, kas var izstrādāt un koordinēt efektīvu darbību globālā kontekstā.

Taču šobrīd mūsu rīcība nedrīkst izraisīt jaunu šķelšanos ne valstu iekšienē, ne starp valstīm. Nevienas valsts iedzīvotājus, nevienu reģionu un nevienu reliģiju nevajadzētu nosodīt par šausmīgajiem terora aktiem, ko veikuši daži cilvēki. Kā jau norādījis ASV prezidents Džordžs Bušs un daudzi citi valstu vadītāji, islāms ir miera reliģija, un musulmaņi visā pasaulē ir tikpat satriekti par pagājušās nedēļas uzbrukumiem kā visi pārējie pasaules iedzīvotāji.

ANO pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!