• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas un Latvijas parlamentāriešu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2001., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.09.2001., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas un Latvijas parlamentāriešu vizīti

Pirmdien, 17.septembrī, Eiropas Savienības (ES) un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas locekļi apmeklēja Jelgavu, kur tikās ar pārstāvjiem no pilsētas domes, Zemgales reģionālās attīstības aģentūras un Latvijas Lauksaimniecības universitātes, kā arī viesojās Jelgavas 2.pamatskolā.

Viesojoties Jelgavas domē, ES un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas līdzpriekšsēdētājs Alfreds Gomolka uzsvēra, ka ir gandarīts par iespēju iepazīties ar notiekošo ne tikai mūsu valsts galvaspilsētā, bet arī ārpus tās. Viņš sacīja, ka šis izbrauciens palīdzēs iegūt reālistisku ainu par procesiem mūsu valstī kopumā.

Savukārt Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pastāstīja par pašreizējo situāciju pilsētā, kā arī tās attīstības turpmākajām iespējām. Viņš uzsvēra, ka Jelgava ir viens no lielākajiem izglītības centriem Latvijā — šeit darbojas ap 20 mācību iestāžu. Tā kā reģions ir bagāts ar augstvērtīgām lauksaimniecības zemēm, labas attīstības perspektīvas ir graudu ražošanai un cukurbiešu audzēšanai. Par būtisku uzdevumu pilsētas vadītājs uzskata mašīnbūves rūpniecības atjaunošanu, jaunu investīciju piesaisti, kā arī bezdarba likvidēšanu.

Jelgavas domes Investīciju biroja vadītājs Juris Strods informēja par īstenotajiem un arī plānotajiem projektiem, kuros iesaistījusies pilsētas dome. Lielākā daļa no tiem saistīti ar izglītību un kultūru, bet visapjomīgākais projekts tiek īstenots ISPA ietvaros — gandrīz 15 miljoni eiro tiks izmantoti, lai sakārtotu Jelgavas ūdenssaimniecību. Runājot par iecerēm, J.Strods sacīja, ka iegūto finansējumu plānots novirzīt arī atkritumu saimniecības sakārtošanai, siltuma sistēmas rekonstrukcijai un tūrisma attīstībai.

Pēc tam Jelgavas domes pārstāvji atbildēja uz apvienotās komitejas pārstāvju jautājumiem par konkrētiem investīciju projektiem, ko Jelgavas pilsēta īstenojusi sadarbībā ar Dānijas un Zviedrijas partneriem, par pasākumiem, kas tiek īstenoti, lai samazinātu augsto bezdarba līmeni pilsētā, kā arī par darba nodrošinājumu Latvijas Lauksaimniecības universitātes speciālistiem.

ES un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas locekļi viesojās arī Jelgavas 2.pamatskolā, kurā mācības notiek krievu valodā. Parlamentārieši uzklausīja vidusskolēnu attieksmi par Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, viņu domas par mazas valsts identitātes saglabāšanas iespējām ES, kā arī par ASV notikumu ietekmi uz ES paplašināšanas procesu. Pēc šīs tikšanās ES delegācijas pārstāvji sacīja, ka tā bijusi ļoti interesanta un lietderīga, un uzsvēra, ka būtiska ir skolēnu spēja pamatot savu viedokli neatkarīgi no tā, vai tas ir par vai pret valsts iestāšanos Eiropas Savienībā.

Vēl apvienotās komitejas delegācija tikās ar Zemgales reģionālās aģentūras pārstāvjiem, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācību spēkiem. Arī šajās tikšanās spriests par investīciju piesaisti un to izmantojumu infrastruktūras objektu uzlabošanā un izglītības veicināšanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!