• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas konferenci "NATO paplašināšanās...". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2001., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas delegācijas vizīti Nīderlandes Karalistē

Vēl šajā numurā

21.09.2001., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas konferenci "NATO paplašināšanās…"

Šodien, 21. septembrī, Rīgā notiks Latvijas Aizsardzības ministrijas un Ārpolitikas institūta kopīgi rīkotā starptautiskā konference "NATO paplašināšanās: no Vašingtonas līdz Prāgai", kas sarīkota NATO programmas "Partnerattiecības mieram" ietvaros. Līdz ar to konferences dalībnieki būs NATO, kā arī programmas "Partnerattiecības mieram" dalībvalstu aizsardzības un ārlietu ministriju darbinieki un diplomāti.

Pēc Latvijas Aizsardzības ministrijas informācijas, dalību konferencē pieteikuši dalībnieki no Austrijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Slovākijas, Somijas, Ungārijas,Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas, Maķedonijas un arī no Baltkrievijas. Piedalīties konferencē uzaicināta arī Krievija. Protams, konferencē piedalīsies arī mūsu pašu Saeimas, Ārlietu un Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Konferences mērķis ir veicināt starptautisku dialogu par jautājumiem, kas saistīti ar NATO integrāciju, kā arī diskutēt par aizsardzības un drošības politikas attīstību Eiropā un pasaulē. Īpaši konferencē tiks izklāstīta NATO jauno dalībvalstu Polijas, Čehijas un Ungārijas pieredze integrācijas procesā, kā arī analizētas NATO un Krievijas attiecības. Paredzēts, ka konferences atklāšanā pēc Latvijas aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska ievadvārdiem runās Ministru prezidents Andris Bērziņš.

Pēc tam Čehijas Starptautisko attiecību institūta direktors Dr. Jirži Šedivijs referēs par Polijas, Čehijas un Ungārijas pirmo pieredzi NATO, bet NATO galvenās mītnes Austrumeiropas partneru un politisko lietu nodaļas vadītājs Dr. Kristofs Veils referēs par NATO un Krievijas attiecībām. Konferences programmā ir arī Birmingemas universitātes Drošības un Diplomātijas studiju centra direktora vietnieka profesora Stjuarta Krofta referāts par NATO paplašināšanu un Eiropas Savienības darba plāna pilnveidošanu, kā arī Baltijas Aizsardzības koledžas komandanta, brigādes ģenerāļa Maikla Klemesena referāts " Reģionālās sekas Baltijas valstu dalībai NATO Krievijas un agrāk neitrālo valstu Zviedrijas un Somijas aspektā". Konferences programmā iekļauti arī Sanktpēterburgas Integrācijas pētniecības un programmu centra zinātniskā direktora Igora Lešukova komentāri.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!