• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Iekšlietu ministrijas 2002.gada budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2001., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (17.09.2001. - 23.09.2001.)

Vēl šajā numurā

21.09.2001., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Iekšlietu ministrijas 2002.gada budžetu

Saskaņā ar Ministru kabineta 18. septembra sēdē doto uzdevumu iekšlietu ministrs Mareks Segliņš ir nosūtījis Finansu ministrijai informāciju par prioritāra rakstura problēmām, kuru risināšanai 2002. gadam Ministru kabinets nav akceptējis nepieciešamo papildu budžeta līdzekļu piešķiršanu.

Ņemot vērā starptautiskā terorisma draudu palielināšanos visā pasaulē, Iekšlietu ministrija (IeM) attiecīgo dienestu apgādei ar cilvēku glābšanai nepieciešamo speciālo tehniku un aprīkojumu lūdz piešķirt papildus 2 102 180 latu.

Cilvēku glābšanas un avāriju seku likvidācijas funkcijas ir uzdotas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam. Valstī nav citu dienestu, kuri būtu spējīgi veikt šos darbus. Pašreizējā situācija speciālā aprīkojuma un tehniskā nodrošinājuma jomā, lai aizsargātu pašus glābējus un nodrošinātu operatīvu glābšanas darbu veikšanu, ir uzskatāma par katastrofālu. Glābšanas darbi tiek veikti ar rokas nemehanizētiem instrumentiem — lauzni, lāpstu un āmuru, kā arī ar nolietotu glābšanas tehniku. Glābējiem nav atbilstošu speciālo aizsargkostīmu un aprīkojuma. Šim mērķim 2002. gada budžeta projektā paredzēti tikai 209 tūkstoši latu, taču tas nav pietiekami, lai nodrošinātu glābējus lielāku katastrofu gadījumos un varētu strādāt augstās temperatūrās un veselībai kaitīgā vidē.

Lai iekšlietu darbiniekiem atalgojumu nodrošinātu atbilstoši normatīvajiem aktiem, IeM nākamā gada budžetā papildus nepieciešami vēl 1 900 294 lati. Lai arī 2002. gada budžeta projektā ir paredzēti papildu 1 300 000 latu Kriminālpolicijas darbinieku atalgojumam un 593 683 lati piemaksām robežsargiem par darbu nakts laikā.

Neatrisināts paliek arī jautājums par 950 000 latu piešķiršanu piemaksām ugunsdzēsējiem par darbu paaugstinātas bīstamības apstākļos. Šīs normas stājās spēkā jau 1997. gada 30. septembrī, taču joprojām nav pilnībā atrisinātas.

Lai pilnībā nodrošinātu normām atbilstošu atalgojumu Valsts policijas darbiniekiem ( neparedzot 800 štata vietu izveidi), papildus vēl būtu nepieciešami 950 294 lati.

Jau vairākkārt masu informācijas līdzekļos ir runāts par to, cik kritiskā stāvoklī atrodas vairākas iekšlietu iestāžu, īpaši policijas pārvalžu, nodaļu un iecirkņu darba telpas. Arī uz elementārām sanitāri higiēniskajām normām neatbilstošajiem īslaicīgās aizturēšanas izolatoriem norādījuši ES eksperti un Ģenerālprokuratūra, ierosinot to slēgšanu. Neatliekamiem remontdarbiem Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta objektos papildus nepieciešami 1 201 403 lati. Līdzekļi nav pieprasīti dārgiem " eiroremontiem", bet gan tikai tādām elementārām lietām kā tekoši jumti, nobrukušas fasādes, neekonomiski siltummezgli, sanitārām normām neatbilstošas tualetes, izpuvuši logu rāmji un grīdas. Jāņem vērā, ka policijas telpās ierodas iedzīvotāji un redz šo "kultūru", un tā psiholoģiski ietekmē arī pašus policijas darbiniekus.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!