• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvija un Dānija vēlas būt vienotā Eiropā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2001., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
- Baltijas attīstības forumā:
- saņemot pateicības no Sanktpēterburgas

Vēl šajā numurā

25.09.2001., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvija un Dānija vēlas būt vienotā Eiropā”

20. un 21.septembrī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzturējās darba vizītē Dānijā

D1.JPG (25224 bytes)D2.JPG (25759 bytes)21.septembrī Dānijā: Dānijas Karalistes premjerministrs Pols Nīrups Rasmusens, Dānijas premjerministra padomnieks ārlietu jautājumos; Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Latvijas vēstnieks Dānijā un Islandē Aivars Baumanis

Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 21. septembrī Kopenhāgenā tikās ar Dānijas premjerministru Polu Nīrupu Rasmusenu.

Tikšanās laikā apspriesta Latvijas un Dānijas divpusējā sadarbība, sadarbība Baltijas jūras reģionā, kā arī Eiropas Savienības (ES) un NATO paplašināšanās un starptautiskās aktualitātes.

Prezidente pateicās Dānijai par praktisko un morālo atbalstu, ko Latvija saņēmusi atjaunotās neatkarības desmit gados. “Tas ir patiess drauga atbalsts,” sacīja V.Vīķe–Freiberga.

Abas puses pārrunāja Latvijas ekonomiskās attīstības aktualitātes. P.N. Rasmusens augstu novērtēja lieliskos Latvijas ekonomiskās izaugsmes rādītājus.

Prezidente informēja Dānijas premjerministru par uzņēmējdarbības vidi Latvijā, atzīmējot, ka Dānija ir Latvijas tirdzniecības partnere, tomēr vēl ir daudz neizmantotu sadarbības iespēju.

Prezidente sarunā ar Dānijas premjerministru uzsvēra, ka valsts sekmīgai attīstībai viņa par prioritāti uzskata tieslietu un iekšlietu sistēmas sakārtošanu, tai skaitā valsts austrumu robežas stiprināšanu.

Runājot par NATO un ES paplašināšanās procesu, abas puses bija vienisprātis, ka sabiedriskajai domai ir ļoti nozīmīga loma šo organizāciju nākotnē. Prezidente informēja par sabiedriskās domas aktualitātēm Latvijā, atzīmējot, ka iedzīvotāji arvien vairāk izprot Latvijas iestāšanās ES un NATO nepieciešamību un izvērtē dažādus šīs iestāšanās aspektus. P.N. Rasmusens uzsvēra, ka darīs visu iespējamo, lai Baltijas valstis uzņemtu ES un NATO.

Pārrunāta arī Baltijas jūras reģiona sadarbība. Valsts prezidente informēja Dānijas premjerministru par piecu prezidentu tikšanos pagājušajā nedēļā Tallinā, savukārt Pols Nīrups Rasmusens informēja par savu gaidāmo runu Baltijas attīstības forumā Sanktpēterburgā nedēļas nogalē.

V. Vīķe–Freiberga atzīmēja, ka topošā Latvijas un Dānijas informācijas tehnoloģiju koledža būs nopietns Latvijas un Dānijas ieguldījums Baltijas jūras reģiona informācijas tehnoloģiju attīstībā. Pēc prezidentes sacītā, Eiropā ir daudzu desmitu tūkstošu informācijas tehnoloģiju speciālistu deficīts, un koledža spētu nodrošināt šo pieprasījumu.

Pārrunājot starptautiskās aktualitātes, abas puses sprieda par to ietekmi uz globālo ekonomiku.

Valsts prezidenta preses dienests

Latvijas Valsts prezidentes darba vizīte Dānijā 20. un 21.septembrī — Jura Krūmiņa fotoskatījumā

D6.JPG (47025 bytes)
Piektdien, 21.septembrī: Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un vēstnieks Dānijā un Islandē Aivars Baumanis — pie jaunās vēstniecības Kopenhāgenā

D4.JPG (17268 bytes)
Ceturtdien, 20.septembrī, Kopenhāgenā: kopā ar Dānijas Rūpnieku konfederācijas “Dansk Industri” prezidentu Johanu Šrēderu

D3.JPG (17257 bytes)
Ceturtdien, 20.septembrī, Kopenhāgenā: sarunā ar “Dansk Industri”   viceprezidentu I.B. Kristensenu

D5.JPG (17638 bytes)
Latvijas Valsts prezidente “Dansk Industri” tribīnē

D7.JPG (19550 bytes)
Sarunā ar “Dansk Industri” pārstāvi H.S. Kristensenu un Amerikas vēstnieku Dānijā Stjuartu Bernsteinu

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!