• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko studentu apmaiņas programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2001., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
- sveicot jauno Igaunijas prezidentu

Vēl šajā numurā

25.09.2001., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko studentu apmaiņas programmu

Sorosa fonds-Latvija un Atvērtās sabiedrības institūts Ņujorkā izsludina konkursu Otrā kursa studentu apmaiņas programmā humanitāro zinātņu studijās Amerikas Savienotajās Valstīs 2002.gadam.

Otrā kursa studentu apmaiņas programma ir viena gada programma otrā kursa studentiem, kuri pašlaik mācās kādā no Latvijas augstskolām. Programmas mērķis ir veicināt dialogu starp dažādu kultūru studentiem un radīt iespējas studēt ASV universitātēs, tādējādi iepazīstinot ar mūsdienīgu studiju metodiku un palīdzot uzlabot izglītības kvalitāti. Studentiem ir iespēja izvēlēties pamatkursus atbilstoši interesēm savā studiju nozarē un vienu kursu semestrī Amerikas pētījumu vai civiltiesību jomā.

Ideja par šādu programmu radās jau 1990.gadā Barda koledžā. 1994. gadā programmas īstenošanu sāka Atvērtās sabiedrības institūts Ņujorkā. Otrā kursa studentu apmaiņas programma Latvijā tiek izsludināta jau sesto gadu. Programmas ietvaros ASV universitātēs ir studējuši vai pašlaik studē 20 stipendiāti no Latvijas. Šobrīd šajā programmā ASV universitātēs studē četri Latvijas augstskolu studenti.

Stipendiāti saņem pilnu stipendiju, kas sedz mācību maksu, grāmatu iegādi, kā arī uzturēšanās, vīzas, apdrošināšanas un transporta izdevumus. Pabeidzot studiju kursu, studentiem jāatgriežas Latvijā un jāturpina studijas šeit. Programmas ietvaros paredzēta gan orientācija pirms došanās uz ASV, gan arī bijušo stipendiātu aktivitātes.

Programmā var pieteikties otrā kursa studenti: kuri pašlaik studē mākslas vēsturi, klasiskās studijas, salīdzinošo literatūru, vēsturi, kultūrantropoloģiju, filozofiju, ekonomikas teoriju, tēlotāja mākslu un izpildītājmākslu, žurnālistiku, Amerikas pētījumus, starptautiskās attiecības, politikas zinātni vai socioloģiju kādā no Latvijas augstskolām; kuriem ir izcilas sekmes; kuri pēdējos divus gadus ir dzīvojuši Latvijā; kuri nav mācījušies kādā ASV vidusskolā ilgāk par vienu semestri; kuri perfekti pārvalda angļu valodu; kuriem 2002.gada 1.jūlijā ir 18-23 gadi; kuriem ir iespējas sākt studijas kādā no ASV universitātēm 2002.gada vasarā.

Izraugoties stipendiātus, vispirms ASV ekspertu komisija izvērtēs pieteikuma anketas un izvēlēsies pusfinālistus, kuri tiks intervēti un kuriem būs jāliek TOEFL. Apkopojot interviju un testa rezultātus, pārstāvji no ASV universitātēm un koledžām noteiks finālistus.

Pieteikuma anketas un informācija par Otrā kursa studentu apmaiņas programmu ir Valodu mācību centra Izglītības informācijas centrā Rīgā, Smilšu ielā 1/3. Pieteikuma anketas un visus nepieciešamos dokumentus no pretendentiem gaida līdz 30. novembrim.

Valodu mācību centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!