• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsultācijām ar Lielbritāniju un Ungāriju drošības politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2001., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pārstāvi PVO Eiropas komitejā

Vēl šajā numurā

25.09.2001., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsultācijām ar Lielbritāniju un Ungāriju drošības politikā

Pagājušajā nedēļā, 19. septembrī, notika drošības politikas konsultācijas ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pārstāvjiem, bet 20. septembrī — ar Ungārijas pārstāvjiem. Abu konsultāciju laikā galvenie sarunu temati bija NATO paplašināšanās, Latvijas 2002.gada Rīcības plāns dalībai NATO, Eiropas aizsardzības un drošības politika, kā arī terorisma akti ASV un to iespējamās sekas.

Sarunās ar Apvienotās Karalistes delegāciju atzīts, ka Latvijas pozīcija ir ļoti labvēlīga un diskusijās NATO dalībvalstīs tiek novērtēti tās centieni ceļā uz dalību šajā aliansē. Apvienotās Karalistes pārstāvji arī norādīja, ka trešajām valstīm nebūs veto tiesību NATO paplašināšanās jautājumā.

Abas puses izteica nosodījumu terora aktiem ASV un pauda atbalstu cīņai pret terorismu. Atzīmēts, ka šie notikumi ir mainījuši izpratni par pasaules drošību un draudiem, kā arī atsevišķu valstu lomu starptautiskajos procesos. Tie ir veicinājuši NATO dalībvalstu konsolidāciju.

Apvienotās Karalistes pārstāvji interesējās par Latvijas sasniegumiem valsts aizsardzībā un pauda atbalstu Latvijas izstrādātajām aizsardzības prioritātēm, uzsverot to praktiskās izpildes nepieciešamību.

Konsultācijās ar Ungārijas pārstāvjiem galvenokārt pārrunāti NATO paplašināšanās jautājumi, ņemot vērā Ungārijas kā jaunas NATO dalībvalsts pieredzi, lai Latvija labāk sagatavotos NATO kritēriju izpildei. Ungārijas puse izteica atbalstu Latvijas centieniem iestāties NATO un uzsvēra, ka atteikums uzņemt Baltijas valstis radītu Eiropas pelēkās zonas un liegtu tām pilntiesīgi iekļauties demokrātisko valstu saimē.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!