• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 24. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2001., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54121

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas drošība ir NATO"

Vēl šajā numurā

25.09.2001., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 24. septembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām”. Grozījumu projekts paredz izslēgt likuma 38.pantu, kas nosaka Ministru kabinetam deleģējumu izstrādāt un pieņemt noteikumus, kas regulētu kārtību, kādā pašvaldības noformē saistību rakstus par to aizsargājamo teritoriju saglabāšanu, aizsardzību un uzturēšanu, kuras atrodas pašvaldību īpašumā, lietošanā vai ir ieskaitītas valsts rezerves zemē un atrodas pašvaldības pārziņā esošā teritorijā. 38.pantā ietvertais deleģējums Ministru kabinetam izstrādāt minētos noteikumus ir izpildīts, pieņemot noteikumus “Par līgumu slēgšanas kārtību īpaši aizsargājamo dabas teritoriju aizsardzības nodrošināšanai”, kas nosaka līgumu slēgšanas kārtību īpaši aizsargājamo dabas teritoriju aizsardzības, izmantošanas un dabas aizsardzības plāna prasību ievērošanas nodrošināšanai.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 305-01 “Ģeodēziskie darbi būvniecībā””.

Komiteja akceptēja ieteikumu projektu “Ieteikumi kvalitātes vadības sistēmas ieviešanai valsts pārvaldes iestādēs”. Ieteikumi piemērojami kvalitātes vadības sistēmas ieviešanai ministriju pakļautībā un pārraudzībā esošajās iestādēs, kuras sniedz publiskos pakalpojumus. Kvalitātes vadības sistēmas mērķis būs sistematizēt iestādes darba organizāciju un vadības metodes, lai apmierinātu klientu intereses un nodrošinātu atbilstīga produkta radīšanu un/vai pakalpojuma sniegšanu.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1995.gada 3.oktobra noteikumos Nr.292 “Noteikumi par valsts zemes nomu”. Grozījumi paredz no noteikumiem izslēgt fiziskām vai juridiskām personām pienākumu iesniegt pašvaldības izziņas par to, vai iznomājamais zemes gabals ir piešķirts zemes reformas gaitā vai likumīgi iznomāts, precizēt 6.8. punkta tekstu, lai samazinātu zemes nomas līguma neslēgšanas gadījumus ar būvju īpašnieku un samazinātu zaudējumus valstij no negūtās nomas maksas iekasēšanas, kā arī precizēt 11.punkta redakciju atbilstoši Ministru kabineta 1998. gada 5. maija noteikumiem Nr.166 “Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu klasifikācija”.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 28.decembra noteikumos Nr.444 “Noteikumi par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi, ko veic konsulārās amatpersonas ārvalstīs”. Grozījumi sakārtos valsts nodevu iekasēšanas kārtību par notariālo darbību izpildi, ko veic konsulārās amatpersonas ārvalstīs. Tie precīzi norādīs notariālās darbības veidus un tiem atbilstošas valsts nodevu likmes, kas veidotas, pamatojoties uz zvērinātu notāru taksēm Latvijā.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības un Bulgārijas Republikas valdības līgumu par to personu atpakaļuzņemšanu, kuras ieceļo to teritorijā un uzturas nelikumīgi”.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 2000.gada 3.oktobra noteikumos Nr.347 “Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!