• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 25. septembra noteikumi Nr. 417 "Apsardzes darbības licencēšanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2001., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.418

Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumos Nr.48 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem"

Vēl šajā numurā

28.09.2001., Nr. 138

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 417

Pieņemts: 25.09.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 417

Rīgā 2001.gada 25.septembrī   (prot. Nr. 46, 21.§)

Apsardzes darbības licencēšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Apsardzes darbības likuma 5.panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izsniedzama speciālā atļauja (licence) apsardzes darbības veikšanai (turpmāk — licence), kā arī īpašās prasības licences saņemšanai.

2. Iekšlietu ministrija izsniedz noteikta parauga licenci (1. un 2.pielikums), pagarina licences derīguma termiņu vai anulē licenci.

3. Iekšlietu ministrija izveido licencēšanas komisiju ne mazāk kā piecu cilvēku sastāvā.

4. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas vēlas saņemt licenci (turpmāk — pretendents), izpilda šādas īpašās prasības:

4.1. pretendenta pilnvarota persona aizpilda pieteikumu (3.pielikums) pirmās vai otrās kategorijas licences saņemšanai un iesniedz to Iekšlietu ministrijā;

4.2. pieteikumam pievieno:

4.2.1. Uzņēmumu reģistra izsniegtu pretendenta reģistrācijas apliecības kopiju;

4.2.2. pretendenta statūtu kopiju;

4.2.3. Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par pretendenta stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un budžeta saistību izpildi;

4.2.4. biroja telpu īres līguma kopiju vai dokumenta kopiju, kas apliecina īpašuma tiesības uz telpām, ja uzņēmuma faktiskā adrese nesakrīt ar juridisko adresi;

4.2.5. pretendenta dalībnieku (fizisko personu) pases kopijas;

4.2.6. šādus pretendenta vadītāju (prezidents, viceprezidents, direktors, ģenerāldirektors, komercdirektors) dokumentus:

4.2.6.1. Latvijas pilsoņa pases kopijas;

4.2.6.2. apliecības par valsts valodas prasmes atbilstību 3.līmeņa A pakāpei vai dokumentu kopijas, kas apliecina, ka izglītība iegūta valsts valodā;

4.2.6.3. bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Narkoloģijas centrs" un bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Psihiatrijas centrs" izziņas, ka persona nav minēto iestāžu uzskaitē;

4.2.6.4. dokumentu kopijas, kas apliecina personu iecelšanu (ievēlēšanu) pretendenta vadītāju amatos;

4.3. dokumentus iesniedz valsts valodā. Dokumentu tulkojumus notariāli apstiprina;

4.4. iesniedzot dokumentu kopijas, uzrāda to oriģinālus.

5. Pretendents ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu. Ja apzināti sniegtas nepatiesas ziņas, licencēšanas komisija pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt (pārreģistrēt) licenci. Šādā gadījumā pretendents nav tiesīgs gada laikā iesniegt atkārtotu pieteikumu.

6. Iekšlietu ministrija pārbauda pretendenta un tā vadītāju atbilstību Apsardzes darbības likuma prasībām un 30 dienu laikā no pieteikuma un tam pievienoto dokumentu iesniegšanas dienas pieņem lēmumu par pieprasītās kategorijas licences izsniegšanu, pārreģistrāciju vai atteikumu izsniegt licenci.

7. Ja pārbaudes veikšanai nepieciešams pieprasīt ziņas no ārvalstu tiesībaizsardzības institūcijām par ārvalstu ieguldītājiem un šīs ziņas nav saņemtas noteiktajā pieteikuma izskatīšanas termiņā, Iekšlietu ministrija var atlikt lēmuma pieņemšanu līdz pieprasītās informācijas saņemšanai no attiecīgajām ārvalstu tiesībaizsardzības institūcijām. Ja šo informāciju Iekšlietu ministrija nesaņem trīs mēnešu laikā, licence pretendentam netiek izsniegta, un par to rakstiski paziņo pretendentam. Pieteikumu ar pievienotajiem dokumentiem nosūta pretendentam, norādot, ka pieteikums no jauna iesniedzams vispārējā kārtībā.

8. Uz Iekšlietu ministrijas licencēšanas komisijas (turpmāk — licencēšanas komisija) sēdi uzaicina pretendenta vadītāju vai viņa pilnvarotu personu. Ja pretendents vai viņa pilnvarota persona neierodas, jautājumu par licences izsniegšanu atliek un nosaka jaunu izskatīšanas datumu ne vēlāk kā mēneša laikā, par to rakstiski paziņojot pretendentam.

9. Ja pretendenta vadītājs vai viņa pilnvarotā persona atkārtoti neierodas uz licencēšanas komisijas sēdi, pieteikumu ar pievienotajiem dokumentiem nosūta pretendentam, norādot, ka pieteikums no jauna iesniedzams vispārējā kārtībā.

10. Ja licencēšanas komisija pieņēmusi lēmumu par atteikumu izsniegt vai pārreģistrēt licenci vai par licences anulēšanu, tā trīs darbdienu laikā no lēmuma pieņemšanas par to rakstiski paziņo pretendentam (licences saņēmējam).

11. Licences derīguma termiņu nosaka no dienas, kad licencēšanas komisija ir pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu (pārreģistrēšanu). Licences derīguma termiņu pagarina uz pieciem gadiem.

12. Lai pagarinātu licences derīguma termiņu, licences saņēmējs divus mēnešus pirms licences derīguma termiņa beigām iesniedz Iekšlietu ministrijā licences pārreģistrācijas pieteikumu (4.pielikums). Ja licences saņēmējs licences pārreģistrācijas pieteikumu neiesniedz noteiktajā laikā, pieteikums no jauna iesniedzams vispārējā kārtībā.

13. Licences pārreģistrācijas pieteikumam pievieno:

13.1. Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par pretendenta stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un budžeta saistību izpildi;

13.2. šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētos dokumentus, ja tajos norādītā informācija ir mainījusies vai beidzies dokumenta derīguma termiņš;

13.3. apsardzes darbības pārskatu, kurā norāda:

13.3.1. spēkā esošos līgumus (skaitu) par apsardzes pakalpojumu sniegšanu, pakalpojuma saņēmēja nosaukumu, adresi, līguma termiņu;

13.3.2. apsargājamo objektu sarakstu (nosaukumu un adresi), kuros organizēta fiziskā apsardze;

13.3.3. apsardzes darbinieku skaitu;

13.3.4. dienesta šaujamieroču veidus un skaitu;

13.3.5. apsardzes darbinieku skaitu, kuri apsardzes darbībā izmanto dienesta šaujamieročus;

13.3.6. apsardzes darbinieku skaitu, kuri apsardzes darbībā izmanto personīgos šaujamieročus;

13.3.7. stacionārās apsardzes novērošanas pults esamību un tās izmantošanu;

13.3.8. aizturēto likumpārkāpēju skaitu, kuri nodoti policijai.

14. Ja iesniegtajos dokumentos ietvertās ziņas ir nepilnīgas vai neprecīzas, Iekšlietu ministrijai ir tiesības pieprasīt nepieciešamo informāciju un atlikt jautājuma izskatīšanu līdz tās saņemšanai.

15. Ja nepieciešama papildu informācija vai dokumenti, lai pieņemtu lēmumu par licences izsniegšanu (pārreģistrēšanu), Iekšlietu ministrija lēmuma pieņemšanu atliek un par to informē pieteikuma iesniedzēju. Lēmumu pieņem pēc nepieciešamās informācijas vai dokumentu saņemšanas.

16. Saņemot licenci, pretendents Iekšlietu ministrijā iesniedz kvīts kopiju par noteiktās valsts nodevas samaksu, kā arī nodod iepriekš izsniegto licenci licencēšanas komisijai.

17. Par licences izmantošanu ir atbildīgs tās saņēmējs. Licences saņēmējs nav tiesīgs nodot to citām personām.

18. Ja licences saņemšanai (pārreģistrēšanai) nepieciešamās ziņas pēc iesniegšanas Iekšlietu ministrijā ir mainījušās, pretendents trīs darbdienu laikā pēc šīm izmaiņām rakstiski informē Iekšlietu ministriju un iesniedz attiecīgos šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētos dokumentus un dokumentu kopijas. Licences saņēmējs šo noteikumu 13.3.apakšpunktā minēto pārskatu Iekšlietu ministrijā iesniedz reizi pusgadā.

19. Iekšlietu ministrija licences saņēmējam izsniedz atkārtotu licenci, ja ir mainīti šādi licencē norādītie dati:

19.1. juridiskā vai faktiskā adrese;

19.2. pretendenta nosaukums vai uzņēmējdarbības veids.

20. Ja licenci pazaudē, licences saņēmējs ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā par to rakstiski informē Iekšlietu ministriju. Pazaudētās licences vietā Iekšlietu ministrija izsniedz licences dublikātu.

21. Pēc uzņēmējdarbības izbeigšanas, kā arī ja licence tiek anulēta vai tās derīguma termiņš netiek pagarināts, licenci nodod Iekšlietu ministrijā.

22. Licencēšanas komisijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

Ministru prezidents    A.BĒRZIŅŠ

Iekšlietu ministrs   M.Segliņš

1. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 25. septembra
noteikumiem Nr.417

Iekšlietu ministrs  M.Segliņš

2. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 25. septembra
noteikumiem Nr.417

Iekšlietu ministrs  M.Segliņš

3. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 25. septembra
noteikumiem Nr.417

Licences apsardzes darbībai saņemšanas pieteikums

Iekšlietu ministrs  M.Segliņš

4. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 25. septembra
noteikumiem Nr.417

Licences apsardzes darbībai pārreģistrācijas pieteikums

Iekšlietu ministrs  M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!