• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansu stabilizāciju vēl divās pašvaldībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2001., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases dienesta informācija

Par Latvijas valsts vērtspapīru izlaišanu

Vēl šajā numurā

03.10.2001., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansu stabilizāciju vēl divās pašvaldībās

Finansu ministrs Gundars Bērziņš ir parakstījis rīkojumus sākt finansu stabilizācijas procesu vēl divās pašvaldībās — Jelgavas rajona Cenu pagastā un Daugavpils rajona Maļinovas pagastā. Līdz ar stabilizācijas procesa sākšanu iecelti arī konkursa kārtībā izvēlēti pašvaldības finansu stabilizācijas uzraugi.

Finansu stabilizācija, likuma izpratnē, ir pasākumu kopums, lai nodrošinātu pašvaldību pastāvīgo funciju izpildi gadījumos, kad pašvaldības nonākušas ārkārtējās finansiālajās grūtībās.

Pēc stabilizācijas pieteikuma apstiprināšanas tiek izstrādāts stabilizācijas projekts, kura sagatavošanas, saskaņošanas un grozīšanas kārtību nosaka likums par pašvaldību finansu stabilizēšanu un finansiālās darbības uzraudzību. Stabilizācijas projektā ir iekļauti visi nepieciešamie pasākumi finansiālās situācijas uzlabošanai, aprēķini par finansu stabilizācijai nepieciešamajiem resursiem, pašvaldības budžeta grozījumu projekts, parāda izpildes grafiks visam finansu stabilizācijas periodam. Gadījumā, ja tiek paredzēts stabilizācijas aizdevums, stabilizācijas projektā paredz stabilizācijas aizdevuma saņemšanas un atmaksāšanas grafiku. Stabilizācijas projektu var sākt īstenot pēc tam, kad saņemts finansu ministra rakstveida akcepts stabilizācijas projektam.

Līdz šim Latvijā finansu stabilizācija atbilstoši likumam "Par pašvaldību finansu stabilizēšanu un finansiālās darbības uzraudzību" bija sākta deviņās pašvaldībās: Valkas rajona Strenčos, Sedā un Kārķos, Talsu rajona Valdemārpilī, Tukuma rajona Slampē un Tumē, Limbažu rajona Staicelē, Daugavpils rajona Naujenē un Ventspils rajona Ugālē.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!