• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar sirdi un pienākumu tautas un likuma priekšā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2001., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
- par PBLA devumu Latvijas ceļā uz NATO

Vēl šajā numurā

03.10.2001., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
AR1.JPG (29336 bytes)
Foto: Andris Kļaviņš
Sestdien, 29.septembrī, Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, klātesot aizsardzības ministram Ģirtam Valdim Kristovskim, admirālim Gaidim Andrejam Zeibotam, notika svinīga karavīra zvēresta pieņemšanas ceremonija virsnieku pamatapmācības kursa kadetiem ar augstāko izglītību

Ar sirdi un pienākumu tautas un likuma priekšā

29.septembrī Nacionālajā aizsardzības akadēmijā notika karavīra zvēresta pieņemšanas ceremonija

Vasarā, apmeklējot Latviju, NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Džozefs Rolstons augstu novērtēja Latvijas sasniegumus aizsardzības jomā, kā arī ieguldījumu izglītībā, virsnieku profesionālajā apmācībā.

Savukārt aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, nesen runājot par Nacionālo bruņoto spēku pārstrukturēšanas procesu un Zemessardzes vietu jaunajā modelī, skaidroja: "Mūsu valsts virsnieku līdzšinējā sagatavošanas sistēma nav spējusi šo personāla izaugsmes procesu normāli nodrošināt. Līdz ar to jāmaina viss šis personāla un virzīšanās pa karjeras kāpnēm izvērtēšanas process. Mēs visus pamatus tagad esam ielikuši, līdz ar to ienāks jaunie spēki, kas nāks no mūsu Aizsardzības akadēmijas."

Pavasarī tika apstiprināta jaunā virsnieku sagatavošanas un izglītošanas programma. Jaundibinātais Rekrutēšanas centrs pēc intensīva darba un izvērtēšanas kopā ar Nacionālo aizsardzības akadēmiju pieņēma lēmumu, ka 29 jauni, bet pietiekami pieredzējuši cilvēki ar augstāko izglītību var sākt virsnieku pamatapmācības kursu.

Ar kadetu formas saņemšanu septembra sākumā šo jauniešu dzīvē sākās lielas pārmaiņas — sākās karavīru pamatapmācība — pakļaušanās pavēlēm, ierindas mācība, apiešanās ar ieroci un ekipējumu, mācības ar nakšņošanu poligonā, pirmo fizisko pārbaudījumu grūtības un daudz, daudz citu vingrinājumu. Kaut arī daļa kadetu jau dienējuši 65. Atsevišķajā studentu bataljonā, akadēmijā bija jāveido sava vienība, jo viens no pamatapmācības uzdevumiem ir darboties komandā. Jaunais kurss patīkami izceļas ar militāro stāju un organizētību, jaušams arī savstarpējs atbalsts un sapratne. Arī zvērestā vārds skanēja droši, pārliecinoši un visiem dzirdami: "Apzinos atbildību savas tautas un likuma priekšā!"

Sveicot kadetus, aizsardzības ministrs uzsvēra:

— Jūs izvēlējāties pievienoties mūsu bruņotajiem spēkiem. Šī profesija tiešām ir sarežģīta, ir daudz prasmju jāzina un jālieto ik dienas. Cerot un ticot jums, es vēlu jums nepagurt šajā ceļā, ticēt un saprast, ka nebūs viegli, būs daudz grūtību jāpārvar, bet vienmēr paturēt prātā, ka jūsu izvēle ir bijusi izšķiroša un pareiza. Es domāju, ka tam tic arī akadēmijas personāls, arī jūsu kolēģi tajās vienībās, kurām jūs pēc gada pievienosities un būsit viņiem labi un uzticami profesionāli kolēģi. Lai, pildot dienesta pienākumus, jums liktenis ir veiksmīgs, lai jūs nenožēlotu savu izvēli un lai mūsu valstī valdītu drošība un kārtība, lai visi mūsu valsts iedzīvotāji varētu paļauties uz jums. Apsveicu jūs!

Kadetus ar zvēresta pieņemšanu sveica admirālis Gaidis Andrejs Zeibots, Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvežleitnants Juris Maklakovs, vecāki un pārējo kursu kadeti. Sveicēju vārdos skanēja vēlējumi, lai ieroči, kuru laides bija aptvērušas kadetu rokas zvēresta brīdī, kalpotu miera, darba un mūsu tautas drošībai.

Andris Kļaviņš — "Latvijas Vēstnesim"

 

AR2.JPG (26077 bytes)
Zvēresta ceremonijā: aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) kapelāns Atis Voickovskis, admirālis Gaidis Andrejs Zeibots, NAA rektors pulkvežleitnants Juris Maklakovs, NAA prorektors pulkvedis Mečislavs Šukst
Foto: Andris Kļaviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!