• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā Norvēģijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2001., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām:
- intervijā Latvijas Radio 3.oktobrī

Vēl šajā numurā

04.10.2001., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā Norvēģijas vēstnieka vizīti Saeimā

Vakar, 3.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Janu Veselu Hegu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Norvēģijas divpusējās sadarbības aktivizēšanas iespējas, mūsu valsts integrāciju ES un NATO, Norvēģijas iekšpolitisko situāciju pēc parlamenta vēlēšanām 10.septembrī, kā arī attiecības ar Krieviju.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības pēc mūsu valsts neatkarības atgūšanas veidojušās ļoti sekmīgi, un pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību tieslietās, iekšlietās, aizsardzībā, izglītībā un vides aizsardzībā. J. Straume arī norādīja uz abu valstu parlamentu aktīvajiem kontaktiem. Arī Norvēģijas vēstnieks uzsvēra, ka starp abām valstīm desmit gados veidojusies ļoti laba sadarbība un tas ir labs pamats attiecību padziļināšanai. “Ja abu valstu divpusējās attiecības ir labas, tās vienalga var izveidot vēl labākas,” sacīja vēstnieks. Abas puses arī pārrunāja virzienus un iespējas, kā aktivizēt divpusējo sadarbību parlamentu līmenī.

Tikšanās laikā abas puses sprieda par Latvijas ārpolitikas mērķiem – integrāciju ES un NATO. J.V.Hegs izteica Norvēģijas atbalstu Latvijas vēlmei iestāties ES un NATO. Viņš arī norādīja: lai kļūtu par NATO dalībvalsti, jāņem vērā katras kandidātvalsts panāktais progress un nevienai valstij nedrīkst būt veto tiesību alianses paplašināšanās jautājumos.

Viesis sarunas gaitā informēja Saeimas priekšsēdētāju par Norvēģijas iekšpolitikas aktualitāti – 10.septembrī notikušo parlamenta vēlēšanu rezultātiem. J.V.Hegs pauda pārliecību, ka Norvēģijas ārpolitikā nav gaidāmas pārmaiņas un saglabāsies atbalsts Latvijas prioritātēm – integrācijai ES un NATO.

Tikšanās dalībnieki arī apmainījās ar informāciju par katras valsts divpusējām attiecībām ar Krieviju. J.Straume pauda cerību, ka nākotnē Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības stabilizēsies, viņaprāt, tās varētu padziļināties tad, kad Latvija kļūs par NATO dalībvalsti.

Saeimas priekšsēdētājs novēlēja J.V.Hegam veiksmi jaunajā amatā un izteica cerību par aktīvu turpmāko sadarbību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!