• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Slovēnijas ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2001., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO paplašināšanos

Vēl šajā numurā

05.10.2001., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Slovēnijas ārlietu ministru tikšanos

Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš no 3. līdz 5. oktobrim uzturas vizītē Bledā, Slovēnijā, lai piedalītos Atlantiskā līguma asociācijas 47. ikgadējā asamblejā.

Vizītes ietvaros 3. oktobrī I. Bērziņš tikās ar Slovēnijas ārlietu ministru Dmitriju Rupelu, pārrunāti ar abu valstu integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un NATO saistīti jautājumi kā divpusējās sadarbības aktualitātes. Sarunas laikā ministri apstiprināja abu valstu gatavību strādāt kopā ES un NATO paplašināšanās kontekstā.

Runājot par ES paplašināšanos un abu valstu integrāciju šajā organizācijā, ministri apmainījās viedokļiem gan par kopējo situāciju ES paplašināšanās procesā, gan dalījās pieredzē par iestāšanās ES sarunu sadaļām, pārrunājot konkrētās valsts nostāju un problēmas.

I. Bērziņš un D. Rupels ar NATO paplašināšanos saistītos jautājumus apsprieda galvenokārt saistībā ar situāciju starptautiskajā politikā pēc terora aktiem ASV. Abas puses atzina, ka notikušie terora akti nevar ietekmēt NATO paplašināšanos.

Sarunā skarti arī abu valstu divpusējo attiecību jautājumi, atzīmēta nepieciešamība intensificēt ekonomisko sadarbību, kā arī pilnveidot līgumtiesisko bāzi. Latvijas ārlietu ministrs izteicis ielūgumu Slovēnijas kolēģim apmeklēt Latviju, šajā laikā varētu tikt noslēgti vairāki abām valstīm nozīmīgi līgumi.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!