• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu sadarbību satiksmes drošībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2001., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.10.2001., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu sadarbību satiksmes drošībā

Latvijas Iekšlietu ministrija ir sagatavojusi Latvijas Republikas valdības divpusējos līguma projektus ar Lietuvas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par sadarbību sodu piemērošanas procedūrā ceļu satiksmes pārkāpumu jomā. Šā līguma projekts ir nosūtīts LR Ārlietu ministrijai, lai to iesniegtu Lietuvai un Igaunijai.

__2000. gada 16. martā Igaunijā Baltijas valstu iekšlietu ministru tikšanās laikā panākta mutiska vienošanās, ka, aizturot šo valstu autovadītājus, viņiem netiks atņemtas autovadītāju apliecības, taču par pārkāpumu būs jāmaksā sods. Ja pārkāpējam nebūs nepieciešamās naudas summas, viņš sodu varēs nomaksāt savā valstī. LR iekšlietu ministrs Mareks Segliņš toreiz uzskatīja, ka ir absurdi atgriezties maksāt sodu kaimiņvalstī pēc tam, kad tur atņemtas autovadītāja tiesības.

Līguma projekts ir izstrādāts, pamatojoties uz 1995.gada 30. jūnijā starp Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju, Igaunijas Republikas Iekšlietu ministriju un Lietuvas Republikas Iekšlietu ministriju noslēgto vienošanos par sadarbību, kā arī ņemot vērā iekšlietu ministru kopīgo vēlmi vienkāršot administratīvo sodu izpildi ceļu satiksmes pārkāpumu gadījumos.

Saskaņā ar šo līguma projektu līgumslēdzējas puses apņemas pēc iespējas plašāk sadarboties ceļu satiksmes pārkāpumu procesuālajās darbībās. Projekts paredz, ka, sodot ar naudas sodu personu, kas izdarījusi ceļu satiksmes pārkāpumu otras līgumslēdzējas puses valsts teritorijā, viņu nedrīkst aizturēt vai atsavināt jebkādus šīs personas dokumentus. Naudas sodam jābūt samaksātam tās valsts nacionālajā valūtā, kurā izdarīts pārkāpums. Summa tiek aprēķināta, ņemot vērā tābrīža oficiālo valūtas maiņas kursu.

Līgums tiks parakstīts, tiklīdz līgumslēdzēji būs vienojušies par izmaiņām un papildinājumiem līguma projektā.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!