• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zināšanu pārbaudēm jaunajām vēlēšanu komisijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2001., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai droši varam iet uz Eiropas Savienības sarunām

Vēl šajā numurā

05.10.2001., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zināšanu pārbaudēm jaunajām vēlēšanu komisijām

Lai izvērtētu jaunizveidoto vēlēšanu komisiju locekļu profesionālo sagatavotību darbam vēlēšanu komisijās, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) oktobrī un novembrī rīkos zināšanu pārbaudes rajonu, pilsētu, pagastu un novadu vēlēšanu komisiju locekļiem. Iegūtie rezultāti galvenokārt tiks izmantoti, izstrādājot vēlēšanu komisiju locekļu mācību saturu 8. Saeimas vēlēšanām.

Pirmā zināšanu pārbaude, uz kuru aicinātas republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju amatpersonas, notiks 5. oktobrī VEF Kultūras pilī Rīgā. 5. oktobris ir zīmīgs datums, jo tieši pēc gada — 2002. gada 5. oktobrī — notiks 8. Saeimas vēlēšanas.

Piedaloties zināšanu pārbaudē, katram dalībniekam būs jāaizpilda tests ar 25 jautājumiem par tematiem, kas skar vēlēšanu komisiju darbību, Saeimas vēlēšanu, pašvaldību vēlēšanu un tautas nobalsošanas sagatavošanu.

Vēlēšanu komisijas locekļu zināšanu pārbaude notiks vairākos līmeņos, un zināšanu pārbaudi pilsētu, pagastu un novadu vēlēšanu komisijām organizēs rajona vēlēšanu komisijas.

Lai zināšanu pārbaudes rezultāti būtu korekti un atspoguļotu patieso vēlēšanu komisijas locekļu zināšanu līmeni, CVK ir sagatavojusi septiņus atšķirīgus testa variantus — savu katram no septiņiem komisijas locekļiem. Tāpat arī pareizo atbilžu varianti būs pieejami tikai CVK, savukārt testa rezultātus apkopos īpaša datorprogramma.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars domā, ka papildu ieguvums no šīm zināšanu pārbaudēm būs nepieciešamība vēlēšanu komisiju locekļiem laikus iepazīties ar normatīvajiem aktiem, kas regulē vēlēšanu un tautas nobalsošanas norisi. Tas ir īpaši svarīgi tā iemesla dēļ, ka pēc pārvēlēšanas daudzi vēlēšanu komisijas locekļi šajā amatā ir pirmo reizi.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!