• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tieslietu ministres vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2001., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54469

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai skolas maizes pietiktu visiem

Vēl šajā numurā

05.10.2001., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tieslietu ministres vizīti

Vakar, 4. oktobrī, Ingrīda Labucka kopā ar vairāk nekā 40 Eiropas valstu tieslietu ministriem tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Tikšanās laikā Krievijas prezidents uzsvēris, ka pašreiz galvenais ir izstrādāt vienotus standartus likumdošanā, lai būtu iespējams veiksmīgāk cīnīties pret starptautisko terorismu. Viņš arī minējis, ka cīņa ar starptautisko terorismu kļuvusi par prioritāti un šajā sakarībā nepieciešama cieša Eiropas valstu justīcijas iestāžu sadarbība.

Tieslietu ministre piedalās XXIV Eiropas tieslietu ministru konferencē, kas no 3. līdz 5. oktobrim notiek Maskavā. Konferences galvenais temats — tiesu nolēmumu izpilde atbilstoši Eiropas standartiem.

Tieslietu ministru konferences laikā I.Labucka vakar parakstīja arī Eiropas vienošanās par juridiskās palīdzības pieprasījumu iesniegšanu papildprotokolu. 1977. gadā noslēgtās vienošanās mērķis ir likvidēt šķēršļus juridisko procedūru veikšanā cilvēkiem, kuriem ir slikts materiālais stāvoklis. Tā paredz, ka personas, kurām pastāvīgā dzīvesvieta ir kādā līguma dalībvalstī, var vērsties pēc juridiskās palīdzības civillietās, kā arī saimnieciskos un administratīvos jautājumos citas vienošanās parakstītājvalsts teritorijā.

Leonards Pāvils, Tieslietu ministrijas preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!