• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules pasta dienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2001., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par privatizācijas sertifikātu piešķiršanu un izmantošanu

Vēl šajā numurā

09.10.2001., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules pasta dienu

Šodien, 9.oktobrī, “Latvijas pasts” atzīmē Pasaules pasta dienu, kas tiek atzīmēta par godu Pasaules pasta savienības dibināšanas gadadienai.

“Viens no Pasaules pasta dienas mērķiem ir pievērst sabiedrības uzmanību pasta darbībai un problēmām Latvijā un pasaulē,” uzskata “Latvijas pasta” ģenerāldirektors Aivars Droiskis, piebilstot, ka jau kopš seniem laikiem, neraugoties uz mūsdienu moderno tehnoloģiju attīstību, pasts ir un būs stabils starpnacionāls uzņēmums.

Apzinoties pasta nozīmi un lomu sabiedrībā un valstī, Pasaules pasta dienas ietvaros “Latvijas pasts” šogad ir izsludinājis konkursu par visgaumīgāk noformēto un sakoptāko Rīgas pasta nodaļu. Arī katrs Rīgas pasta nodaļas apmeklētājs šodien tiks laipni lūgts aizpildīt aptaujas anketu, lai izteiktu savu viedokli par apkalpojošās pasta nodaļas un pastnieku darba kvalitāti.

Savukārt Latvijas lauku novados pasta darbinieki šonedēļ organizē tikšanās skolās, lai par pastu un par pasta darbinieka profesiju stāstītu jaunajai paaudzei. Daugavpils centrālajā pastā Pasaules pasta dienā tiks atklāts Latgales filatēlijas un atklātņu centrs. Šajā pasta nodaļā klientiem tiek piedāvāts plašs filatēlijas materiālu un apsveikuma atklātņu klāsts, kā arī filatēlijas piederumi — pastmarku albumi, pincetes utt.

Visās Rīgas pasta nodaļās jau izvietoti speciāli Pasaules pasta dienai veltīti plakāti, uz kuriem attēlota planēta Zeme, ap kuru riņķo metaforiski attēlota informācijas plūsma, kā arī “Latvijas pasta” un Pasaules pasta savienības simbolika.

Rīgas 10.pasta nodaļā, Rīgas 11.pasta nodaļā, Rīga 50.pasta nodaļā un Rīgas 51.pasta nodaļā par godu Pasaules pasta dienai ikviens, kas šonedēļ nosūta vēstuli vai atklātni, var tradicionālās pastmarkas uzlīmēšanas vietā lūgt noformēt aploksni vai atklātni ar speciālo Pasaules pasta dienas klišejas nospiedumu. Speciālā Pasaules pasta dienas marķēšanas mašīnas klišeja uzsver pasta nozīmi sabiedrības savstarpējā informācijas apmaiņā — aploksne ar speciālo klišejas nospiedumu aizceļos varbūt pat tūkstošiem kilometru no Latvijas.

Parasti vairākas interesantas un pirms vairākiem gadiem izdotas pastmarkas ir reti nopērkamas, tāpēc “Latvijas pasts” sagādā patīkamu pārsteigumu Pasaules pasta dienā arī pastmarku kolekcionāriem un filatēlistiem — Rīgas 50.pasta nodaļā un Rīgas 51.pasta nodaļā tiek piedāvāts paplašināts pastmarku klāsts.

Pasaules pasta savienība ir viena no visplašākajām ANO struktūrām, tā dibināta 1874.gada 9.oktobrī, un kopš tās dienas 9.oktobrī pasts visā pasaulē atzīmē Pasaules pasta dienu. Pašlaik šajā savienībā apvienojušās 190 valstis. Šajā organizācijā Latvija iestājās tikai pēc valsts atzīšanas de iure 1921.gada 1.oktobrī. Pasaules pasta savienības mērķis ir, nodrošinot augstas kvalitātes starptautiskā pasta pakalpojumus, veicināt starpvalstu apmaiņu ar informāciju par ekonomiku un kultūru.

“Latvijas pasts” ir viens no vecākajiem un lielākajiem uzņēmumiem Latvijā ar 26 filiālēm un 969 pasta nodaļām, turklāt pasts ir arī viens no lielākajiem darba devējiem un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. “Latvijas pastā” strādā vairāk nekā septiņarpus tūkstoši darbinieku.

Edijs Šauers, “Latvijas pasta” ģenerāldirektora palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!