• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 8.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2001., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par plānu starptautiskā terorisma apkarošanai

Vēl šajā numurā

09.10.2001., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 8.oktobra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitāla palielināšanu”. Rīkojuma projekts paredz palielināt valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitālu par 11 130 00 latiem, no kuriem 613000 latus ieguldīt pamatkapitālā, pārveidojot daļu no sabiedrības uzkrātā kapitāla par tās pamatkapitālu un 500 000 latu iesaistot valsts budžeta līdzekļus.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 2000.gada 16.maija noteikumos Nr.177 “Valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” statūti”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1999.gada 4.maija noteikumos Nr.160 “Kārtība, kādā izceļotājiem kompensējami izceļošanas izdevumi”. Grozījumi paredz, ka noteikumi stāsies spēkā ar 2003.gada 1.janvāri.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Dzīvnieku izcelsmes atkritumproduktu pārstrādes un iznīcināšanas kārtība”. Tie noteiks prasības dzīvnieku izcelsmes atkritumproduktu pārstrādei un iznīcināšanai, lai nepieļautu cilvēku un dzīvnieku inficēšanos vai saindēšanos, kā arī cilvēkiem un dzīvniekiem patogēno mikroorganismu nokļūšanu un izplatīšanos vidē.

Akceptēts koncepcijas projekts “Koncepcija par interneta pakalpojumu sniedzēju reģistrācijas un valsts uzraudzības sistēmas izveidi”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Tie paredz nodokļu administrācijas autonomijas līmeņa precizēšanu; nodokļu strīdu izskatīšanas procedūras un nodokļu administrācijas lēmumu pārsūdzēšanas kārtības precizēšanu ar mērķi nodrošināt efektīvas nodokļu strīdu apelācijas sistēmas izveidošanu, samazinot tiesās izskatāmo nodokļu strīdu skaitu; nodokļu parādu piedziņas sistēmas sakārtošanu, lai nodrošinātu efektīvu nodokļu maksājumu parādu iekasēšanu; pilnvarojumu Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā lietojamas, noformējamas pavadzīmes — rēķini, uzskaitāmas pavadzīmju — rēķinu veidlapas, kādā veicama to lietošanas uzraudzība un kontrole, lai nodrošinātu nodokļu aprēķinu, sakārtotu un precizētu pavadzīmju — rēķinu lietošanas tiesisko un faktisko pamatojumu.

Akceptēts noteikumu projekts “Valsts pārvaldes reformas stratēģijas ieviešanas vadības un koordinācijas padomes nolikums”. Valsts pārvaldes reformas stratēģijas ieviešanas vadības un koordinācijas padome būs Ministru kabineta izveidota koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis būs vadīt un koordinēt Ministru kabineta apstiprinātās Valsts pārvaldes reformas stratēģijas ieviešanu no 2001. līdz 2006.gadam.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”.

Akceptēts likumprojekts “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem”. Audzinoša rakstura piespiedu līdzekļi tiks piemēroti, lai veicinātu sabiedrības interesēm atbilstošas vērtību orientācijas veidošanos un nostiprināšanos bērnā, bērna ar sociālās uzvedības novirzēm orientāciju uz atturēšanos no pretlikumīgām darbībām un bērna ar sociālās uzvedības novirzēm reintegrāciju sabiedrībā. Komiteja nolēma precizēt likumprojektu un nodot sabiedrības apspriešanai.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Tie paredz nepilngadīgajiem vecumā no 11 līdz 14 gadiem piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus par administratīvā pārkāpuma izdarīšanu, un personas, kas ir tiesīgas izskatīt administratīvos pārkāpumus, var izlemt jautājumu par materiālu nosūtīšanu izskatīšanai pašvaldības administratīvajai komisijai audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanai.

Akceptēts grozījumu projekts Vispārējās izglītības likumā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!