• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 9. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2001., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54594

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
- intervijā Latvijas Radio vakar, 9.oktobrī
- līdzjūtībā Itālijas tautai
- līdzjūtībā Izraēlas tautai

Vēl šajā numurā

10.10.2001., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 9. oktobra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Kredītiestāžu likumā. Grozījumi likumā dos iespēju pastiprināt uzraudzību, veicinās klientu interešu aizsardzību un pilnveidos profesionālu kredītiestāžu vadītāju atlases procesu. Paredzēts ieviest "vienotās licences" principu attiecībā uz Eiropas Savienības dalībvalstīs reģistrētajām bankām. To banku, kuras vēlēsies atvērt Latvijas Republikā filiāli pirms filiāles darbības sākšanas, attiecīgajām uzraudzības institūcijām būs tikai jāpaziņo Finansu un kapitāla tirgus komisijai par attiecīgās bankas licenci kredītiestādes darbībai reģistrācijas valstī, filiāles plānoto darbības programmu, adresi, vadītājiem un bankas pašu kapitāla lielumu. Atsevišķa licence šādām banku filiālēm savas darbības uzsākšanai Latvijas Republikā nebūs jāsaņem. Lai pilnveidotu banku maksātnespējas, bankrota un sanācijas procedūras, paredzēts izveidot jaunu institūciju — kreditoru sapulci.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumā. Grozījumi nepieciešami, lai saskaņotu Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma normas ar 2001. gada 29. martā Saeimā pieņemtā Krājaizdevu sabiedrību likuma normām, kā arī lai precizētu un padarītu saprotamāku Finansu un kapitāla tirgus komisijas finansēšanu pārejas periodā līdz pilnīgam industrijas finansējumam.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 28.decembra noteikumos Nr.444 "Noteikumi par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi, ko veic konsulārās amatpersonas ārvalstīs". Grozījumi sakārto valsts nodevu iekasēšanas kārtību par notariālo darbību izpildi, ko veic konsulārās amatpersonas ārvalstīs. Tie precīzi norāda notariālās darbības veidus un tiem atbilstošas valsts nodevu likmes, kas veidotas, pamatojoties uz zvērinātu notāru taksēm Latvijā.

Akceptēts rīkojums "Par Pedagogu izglītības atbalsta centra un Izglītības satura un eksaminācijas centra reorganizāciju". Tas paredz reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošo valsts iestādi — Pedagogu izglītības atbalsta centru — un ar 2002.gada 1.janvāri pievienot to Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošajai valsts iestādei — Izglītības satura un eksaminācijas centram.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Atkritumu apsaimniekošanas atļauju izsniegšanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtība". Tie nosaka atkritumu apsaimniekošanas, izņemot atkritumu sadedzināšanu, atļaujas izsniegšanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību un atkritumu apsaimniekošanas atļaujā izvirzāmās prasības, kā arī atļaujas veidlapu paraugus.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 14.novembra noteikumos Nr.397 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli". Grozījumi izstrādāti, lai noteiktu vienkāršāku reģistrēšanās kārtību Valsts ieņēmumu dienestā pašnodarbinātajiem, kas pakļauti valsts sociālajai apdrošināšanai, noteiktu iesniedzamos dokumentus prakses farmaceitiem, prakses veterinārārstiem un prakses optometristiem un zvērinātiem tiesu izpildītājiem, reģistrējoties Valsts ieņēmumu dienestā, kā arī lai vienkāršotu ziņojumu iesniegšanas kārtību personām, kas saņem autoratlīdzību.

Valdība akceptēja noteikumus "Transportlīdzekļu vadītāja apliecības aizturēšanas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā Valsts policijas amatpersonas aiztur uz laiku transportlīdzekļu vadītāja apliecību un izsniedz transportlīdzekļu vadīšanas pagaidu atļauju, kā arī tās Valsts policijas amatpersonas, kurām ir tiesības aizturēt transportlīdzekļu vadītāja apliecību.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas".

Valdība akceptēja noteikumus "Lauksaimniecības dzīvnieku vispārējās labturības prasības". Noteikumi nosaka vispārējās labturības prasības lauksaimniecības dzīvnieku turēšanai, izņemot dzīvnieku turēšanu sacensību, tirgu, izsoļu, izstāžu un citu pasākumu laikā, kā arī lauksaimniecības dzīvnieku turētāja tiesības un pienākumus.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomi".

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu". Grozījumi nepieciešami, lai harmonizētu likumos lietoto terminu skaidrojumus.

Akceptēti "Noteikumi par obligātajām nekaitīguma prasībām un maksimāli pieļaujamo zāļu atlieku daudzumu dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos".

Ministru kabinets akceptēja "Politikas plānošanas pamatnostādnes". Politikas plānošanas pamatnostādņu mērķis ir sakārtot politikas plānošanas procesu, uzlabojot politikas plānošanu, nostiprinot politikas plānošanas sasaisti ar budžeta procesu, kā arī veidojot efektīvāku politikas izvērtēšanas un atskaitīšanās sistēmu.

Akceptēts rīkojums "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Birojs 2000" Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku gada sanāksmes Rīgā vajadzībām iegādātās valsts kustamās mantas nodošanu".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Beļģijas Karalistes valdības līgumu par sadarbību policijas jomā".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu pret Afganistānas Islāma Emirātu".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!