• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas zemnieku interesēm iestāsies ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2001., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nekaitīgiem kuģu pārklājumiem

Vēl šajā numurā

11.10.2001., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas zemnieku interesēm iestāsies ārlietu ministrs

Vakar, 10. oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar lauksaimniekiem Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrā “Ozolnieki”. Tikšanās laikā ministrs pauda gatavību aizstāvēt Latvijas zemnieku intereses sarunās ar Eiropas Savienību (ES) un uzsvēra, ka pēc iestāšanās ES jauno dalībvalstu, tai skaitā Latvijas, lauksaimniekiem ir jānodrošina vienlīdzīgi apstākļi ar ES dalībvalstu lauksaimniekiem.

I. Bērziņš informēja, ka Latvijas sarunu pozīcijā ietverto prasību mērķis ir nodrošināt Latvijas lauksaimniecības sektora attīstības iespējas, paredzēt racionālus ražošanas apjomus vietējā tirgus pašnodrošinājumam, garantēt Latvijas lauksaimniekiem cienīgu dzīves līmeni un saglabāt nodarbinātību laukos kā lauku vides sastāvdaļu atbilstoši lauksaimniecības produkcijas ražošanas apjomam.

Ministrs uzsvēra, ka Latvija ir gatava pabeigt iestāšanās sarunas ar ES līdz 2002. gada beigām un piedalīties 2004. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās kā līdzvērtīga ES dalībvalsts. I. Bērziņš arī norādīja, ka Latvija, iestājoties ES, iegūs plašu noieta tirgu Latvijas lauksaimniecības precēm, bet patērētājiem būs iespēja iegādāties ES ražoto produkciju. Ministrs atzīmēja, ka ES kopējais tirgus ir visaizsargātākais tirgus pasaulē.

Ārlietu ministrs pauda viedokli, ka saistībā ar traģiskajiem notikumiem ASV nekas nav mainījies Latvijas ārpolitikas prioritātēs. Uzsāktais karš pret terorismu ir jāturpina, un arī Latvijas valdībai ir jādara viss, lai Latvijas iedzīvotāji justos droši.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!