• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbības attīstības iespējām ar Ungāriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2001., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību kravu pārvadājumos ar Krieviju

Vēl šajā numurā

12.10.2001., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbības attīstības iespējām ar Ungāriju

Vakar, 11.oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Ungārijas aizsardzības ministru Jānošu Sabo, kurš atrodas vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā pārrunāti drošības politikas jautājumi un divpusējās sadarbības perspektīvas starp Latviju un Ungāriju. I. Bērziņš augstu novērtēja Ungārijas pausto atbalstu Latvijas virzībai uz NATO, kā arī abu valstu pieredzes apmaiņu drošības politikā un militārajā sadarbībā, gatavojoties Latvijas dalībai NATO. J. Sabo pauda viedokli, ka NATO dalībvalstu starpā nav šaubu par Slovēnijas, Slovākijas un Baltijas valstu gatavību tikt uzaicinātām iestāties aliansē nākamā gada Prāgas sammitā. Abas puses arī atzīmēja NATO un Krievijas sadarbības nepieciešamību un svarīgumu. Sarunas gaitā apspriesti pretteroristiskie pasākumi, kurus veic starptautiskā antiterorisma koalīcija, kā arī katras valsts konkrētais devums kopīgajā cīņā pret terorismu.

Runājot par divpusējo attiecību perspektīvām, abas puses atzīmēja, ka aktīvāk jāizmanto iespējas sadarbības attīstībai, ņemot vērā, ka Ungārija un Latvija ir partneres jaunajā Eiropā. J.Sabo pauda viedokli, ka ar optimismu raugās uz abu valstu turpmāko sadarbību dažādos virzienos, un uzsvēra, ka gaidāmā Latvijas Valsts prezidentes vizīte Ungārijā varētu nozīmēt jaunu lappusi abu valstu attiecībās.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!