• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedriskās domas aptauju NATO paplašināšanās jautājumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2001., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīga būs gatava pieņemt lielo pasaules hokeja izaicinājumu

Vēl šajā numurā

16.10.2001., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedriskās domas aptauju NATO paplašināšanās jautājumā

Tirgus un sabiedriskās domas izpētes centrs SKDS septembrī rīkojis aptauju par Latvijas iedzīvotāju attieksmi jautājumā par Latvijas iestāšanos NATO. Kā rāda aptaujas rezultāti, Latvijas iedzīvotāju vidū saglabājas stabils atbalsts Latvijas dalībai NATO. Latvijas pilsoņu vidū gandrīz 60% (t.i., 59,4%) atbalsta iespējami drīzāku Latvijas iestāšanos NATO. Pret Latvijas dalību NATO izsakās arvien mazāk nepilsoņu — 23,3% salīdzinājumā ar 26,9% līdzīgā aptaujā augustā. No visiem Latvijas iedzīvotājiem vairāk nekā puse — 51,2% — aptaujāto atbalsta iespējami drīzāku Latvijas dalību NATO. Vairāk nekā 30% nelatviešu iedzīvotāju atbalsta Latvijas dalību NATO (29% krievu, 36% citu tautību vidū), kamēr latviešu vidū atbalsts pārsniedz divas trešdaļas (67,6%).

Raksturojot attieksmi dažādās sociāldemogrāfiskajās grupās, Latvijas dalībai NATO piekritušo sieviešu un vīriešu īpatsvars būtiski neatšķiras. Savukārt respondenti vecuma grupās no 18 līdz 24 gadiem un no 45 līdz 54 gadiem ir vispozitīvāk noskaņoti (attiecīgi 64,3% un 53,5% atbalsta izteikumu). Vērojams arī lielāks atbalstītāju īpatsvars to respondentu vidū, kuriem ir augstākā izglītība — 63,5%, savukārt 42,6% respondentu ar pamatizglītību ir izteikuši atbalstu Latvijas dalībai NATO.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!