• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīga būs gatava pieņemt lielo pasaules hokeja izaicinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2001., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.346

Par darba grupu

Vēl šajā numurā

16.10.2001., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīga būs gatava pieņemt lielo pasaules hokeja izaicinājumu

Vakar, 15.oktobrī, tika parakstīts priekšlīgums par pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Rīgā 2006.gadā

Nu jau visai droši var apgalvot, ka pēc pieciem gadiem Rīgā patiešām norisināsies pasaules čempionāts hokejā. Par to liecina vakar, 15. oktobrī, Ministru kabinetā parakstītais priekšlīgums par pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Rīgā 2006. gadā. Līgumu parakstīja Starptautiskās hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels un ģenerālsekretārs Jans Oke Advinsons, bet no Latvijas puses — Ministru prezidents Andris Bērziņš, Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Šajā dokumentā Latvija atzīst Starptautiskās hokeja federācijas tiesības rīkot pasaules čempionātu un federācijas komerciālo partneru tiesības uz TV translāciju, reklāmu un tirdzniecību saistībā ar čempionāta norisi.

Vakar, 15.oktobrī, pēc līguma parakstīšanas: Starptautiskās hokeja federācijas ģenerālsekretārs Jans Oke Advisons, prezidents Renē Fāzels, Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans un Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Latvija uzņemas uzbūvēt jaunu halli ne vēlāk kā sešus mēnešus pirms čempionāta sākuma.

Čempionāta rīkošanai ir nepieciešamas divas halles — viena ar 12 000 skatītāju vietām, otra — ar 6000 vietām. Iespējams, ka mazākās halles prasībām pēc rekonstrukcijas varētu atbilst arī Sporta pils. Galīgais līgums tiks parakstīts tikai 2004. gadā. Līdz tam laikam Starptautiskā Hokeja federācija uzmanīgi sekos līdzi notikumu attīstībai Rīgā.

“Priekšlīguma parakstīšana apliecina mūsu uzņemtās saistības par sporta būvju gatavību un akceptē Starptautiskās Hokeja federācijas tiesības reklāmas jomā. Mēs esam pārliecināti, ka viss iecerētais izdosies,” parakstot līgumu, teica Andris Bērziņš. Premjerministrs norādīja, ka jaunā ledus halle būs jābūvē par privātajiem līdzekļiem un tās izmantošanai jābūt kā biznesa projektam.

Arī Rīgas domes priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja parakstīto dokumentu un teica, ka dome ar čempionāta rīkošanu saistītos jautājumus jau šonedēļ sāks izskatīt komisijās.

Savukārt Renē Fāzels pauda pilnīgu pārliecību par čempionāta veiksmīgu norisi, ko pastiprina valdības vadītāja iesaistīšanās šī projekta īstenošanā. “Es esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka 2006. gadā Rīgā būs lielisks hokeja festivāls,” teica Starptautiskās Hokeja federācijas vadītājs.

R. Fāzels līguma parakstīšanas laikā pasniedza A. Bērziņam zelta medaļu par ieguldījumu hokeja attīstībā. Ministru prezidents šo medaļu nosauca par atzinību visai čempionāta rīcības komitejai un pauda viedokli, ka 2006. gada čempionāts būs valstiska mēroga pasākums.

Vēl pirms līguma parakstīšanas vakar valdība ārkārtas sēdē izskatīja jautājumu par 2006. gada pasaules čempionāta rīkošanu Rīgā. Sēdes laikā tika izveidota čempionāta rīcības komiteja un akceptēts priekšlīgums starp Starptautisko Hokeja federāciju un rīcības komiteju.

Par rīcības komitejas priekšsēdētāju apstiprināts premjerministrs Andris Bērziņš. Komitejā iekļauti finansu ministrs Gundars Bērziņš, ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns, Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, Latvijas Hokeja federācijas priekšsēdētājs Kirovs Lipmans u.c.


Vakar, 15.oktobrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš ar Starptautiskās hokeja federācijas prezidenta Renē Fāzela dāvināto zelta piemiņas medaļu par hokeja attīstību Latvijā
(centrā), Renē Fāzels (pa kreisi) un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans (pa labi) Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Artis Nīgals, “LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!