• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšlietu iestāžu darbinieku komandējumu Turcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2001., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Ungāriju izglītībā, zinātnē un kultūrā

Vēl šajā numurā

17.10.2001., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšlietu iestāžu darbinieku komandējumu Turcijā

No 10. līdz 14.oktobrim jau trešo reizi tikās Latvijas un Turcijas apvienotā komisija, kas izveidota saskaņā ar abu valstu 1997.gada 4.jūnijā parakstīto līgumu “Par cīņu pret starptautisko nelegālo narkotisko un psihotropo vielu apgrozījumu, starptautiskā terorisma un organizētās noziedzības apkarošanu”. Latvijas delegāciju Turcijā vadīja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Guntis Rutkis, mūsu valsti pārstāvēja arī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Valdis Pumpurs, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietniece Maira Roze, Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks Ārijs Jansons, Iekšlietu ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības direktora vietniece Inga Dobelniece.

Abas puses atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību. Līdz šim tā notikusi galvenokārt ministriju līmenī, bet šīs vizītes laikā daudz uzmanības tika veltīts tam, lai turpmāk sadarbība veidotos arī starp atsevišķiem dienestiem.

Ņemot vērā pasaulē izveidojušos situāciju pēc terora aktiem 11. septembrī ASV, kā arī izmaiņām drošības nodrošināšanā atsevišķās valstīs, īpašu vērību veltot starptautiskā terorisma apkarošanas aspektiem, Latvijas un Turcijas apvienotā komisija vienojās par informācijas apmaiņu par teroristiskajām organizācijām, to dalībniekiem un iespējamajām darbībām. Puses vienojās iesniegt tām zināmo teroristisko organizāciju dalībnieku sarakstus.

Apspriesti jautājumi, kas saistīti ar organizēto noziedzību, īpaši nelegālo narkotiku tirdzniecību. Tikšanās laikā uzmanība veltīta arī migrācijai un imigrācijai, uzturēšanās atļauju un vīzu izsniegšanai, bēgļu problēmām.

Turcijas puse izrādīja interesi par Latvijas sasniegumiem ES likumdošanas ieviešanā un izteica vēlmi saņemt informāciju par pozitīvo pieredzi šajā jomā. Komisija pārrunāja, kā veiksmīgāk organizēt savstarpējo darbinieku pieredzes apmaiņu un apmācību. Turcijā ir starptautiskais mācību centrs TADOC, kur varētu apmācīt arī Latvijas iekšlietu iestāžu darbiniekus.

Nākamā Latvijas un Turcijas apvienotās komisijas tikšanās plānota 2002. gada augustā Rīgā.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!