• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:- tiekoties ar ASV Eiropas spēku ģenerāli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2001., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zem partnerības, atvērtības un uzticības zīmes

Vēl šajā numurā

18.10.2001., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar ASV Eiropas spēku ģenerāli

17.oktobrī Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar ASV Eiropas spēku komandiera vietnieku ģenerāli Karltonu Fulfordu, kurš ieradies Latvijā, lai iepazītos ar valsts militārajām un politiskajām aktualitātēm, kā arī integrācijas procesu NATO un abu valstu divpusējās sadarbības norisi. Ģenerālis K.Fulfords apliecināja, ka ASV vēlas redzēt Baltijas valstis NATO alianses sastāvā kā pilntiesīgas tās locekles. K.Fulfords atzinīgi novērtēja Latvijas Rīcības plānu dalībai NATO, kā arī izteica gandarījumu par Latvijas sasniegumiem integrācijas procesā, par ko liecina gan aizsardzības spēku nostiprināšana, gan arī centieni palielināt aizsardzības budžeta finansējumu. Ģenerālis arī augstu novērtēja ekonomisko progresu, ko sasniegusi mūsu valsts, īpaši minot straujo iekšzemes kopprodukta pieaugumu, kas kopumā liecina par sekmīgo integrācijas procesu gan ES, gan NATO struktūrās.

Apspriežot jautājumu par traģiskajiem terora aktiem ASV, Ministru prezidents norādīja, ka šī ir globāla problēma, un apliecināja, ka pretterorisma kampaņas ietvaros arī Latvija ir gatava sniegt savu ieguldījumu. Valdības sēdē ir akceptēts Rīcības plāns starptautiskā terorisma apkarošanai, kas paredz aktivizēt savstarpēju informācijas apmaiņu Latvijas valsts drošības iestāžu starpā, kā arī turpināt veidot ciešāku sadarbību starp Latvijas un ASV, kā arī citu teroristisko darbību nosodošo valstu partnerdienestiem. K.Fulfords apliecināja, ka ASV ir nozīmīgs atbalsts jebkurā Latvijai iespējamā formā. Ģenerālis arī uzsvēra, ka šajā kontekstā nav iespējamas nekādas aizmuguriskas vienošanās jautājumā par Baltijas valstu, tai skaitā Latvijas, integrāciju NATO.

Sarunas gaitā apspriestas arī Latvijas attiecības ar kaimiņvalstīm, kā arī nacionālo minoritāšu stāvoklis Latvijā. Ministru prezidents informēja, ka Latvija kopīgi ar EDSO amatpersonām izstrādājusi starptautiskajām normām atbilstošu Likumu par valsts valodu un Pilsonības likumu, kā arī nodibinājusi Sabiedrības integrācijas fondu. Par minēto jautājumu sekmīgu sakārtošanu liecina arī fakts, ka ar 2002. gada 1. janvāri paredzēts slēgt EDSO pārstāvniecību Latvijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!