• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno Latvijas vēstnieku Kiprā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2001., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54861

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ANO nama atvērto durvju dienu

Vēl šajā numurā

19.10.2001., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno Latvijas vēstnieku Kiprā

Vakar, 18. oktobrī, Latvijas vēstnieks Grieķijā Mārtiņš Lācis iesniedza akreditācijas vēstuli Kipras Republikas prezidentam Glafkosam Kleridam, kļūstot par pirmo Latvijas Republikas vēstnieku Kiprā.

Tikšanās laikā Kipras prezidents atzīmēja abu valstu labo savstarpējo attiecību attīstību un uzsvēra attiecību paplašināšanas un intensificēšanas potenciālu ekonomikā un kultūrā. Tāpat pārrunātas Latvijas un Kipras sadarbības perspektīvas kopējās nākotnes dalības Eiropas Savienībā kontekstā, jo gan Latvija, gan Kipra šobrīd atrodas iestāšanās ES sarunu procesā. G. Klerids, izsakot bažas par pašreizējo situāciju pasaulē, vienlaikus izteica cerību, ka tā neietekmēs negatīvi ES paplašināšanos, bet gan to veicinās.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Kipru nodibinātas 1991. gada 20. decembrī. 1997. gada septembrī notika Kipras ārlietu ministra Joanna Kasoulida vizīte Latvijā, bet 2001. gada martā — Latvijas ārlietu ministra Induļa Bērziņa vizīte Kiprā, kuras laikā tika parakstīti trīs Latvijas un Kipras līgumi: par atteikšanos no vīzām, par sadarbību tūrismā, par sadarbību kultūrā, izglītībā un zinātnē.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!