• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasta sūtījumu pārbaudēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2001., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54863

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju

Vēl šajā numurā

19.10.2001., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasta sūtījumu pārbaudēm

“Latvijas pasts” informē visas pasta nodaļas, kā rīkoties, saņemot pasta sūtījumus, kas rada aizdomas par tā saturā esošajām Sibīrijas mēra baktērijām, informē “Latvijas pasta” ģenerāldirektors Aivars Droiskis. Minēto drošības pasākumu kārtību ir apstiprinājis Nacionālais vides veselības centrs (NVVC) un ar šo informāciju pasta nodaļas iepazīstinās arī klientus.

Ikviens pasta nodaļas darbinieks tiks informēts, ka, saņemot pasta sūtījumu, kas rada aizdomas par tā bīstamo saturu, tas nekavējoties jāizolē un par to jāpaziņo atbildīgajiem drošības dienestiem. Pasta darbinieki attiecīgajās darba vietās jau strādā ar gumijas cimdiem. Visām Latvijas pasta nodaļām tiek nosūtīta Nacionālā vides veselības centra informācija, kurā sniegtas detalizētas instrukcijas, kā rīkoties aizdomu gadījumā. Informācijai pievienotas Nacionālā vides veselības centra struktūrdaļu adreses un tālruņa numuri. Pasta darbiniekiem uzdots ar šo informāciju nepieciešamības gadījumā iepazīstināt klientus, obligāti informējot par tuvākās NVVC struktūrdaļas atrašanās vietu. Tādējādi “Latvijas pasts” sniedz palīdzību valsts iestādēm iedzīvotāju informēšanā, jo pasta nodaļas atrodas visos pagastos, to skaits pašlaik ir 969, un aizdomu gadījumos pēc padoma, kā rīkoties šādā gadījumā, klienti pirmām kārtām var interesēties tieši pastā. Informācijas nosūtīšana visām pasta nodaļām un norādījumu teksts saskaņots ar NVVC vadību.

“Latvijas pasts” saistībā ar aizdomām par Sibīrijas mēra baktērijas saturošiem sūtījumiem ir veicis visus likumā noteiktos drošības pasākumus.

Sakarā ar minētajām bažām par infekcijas iesūtīšanu pa pastu aizdomīgu un bīstamu pasta sūtījumu pārbaudi “Latvijas pastā” jau aktīvi veic Valsts sanitārās robežinspekcijas speciālisti. Pasta darbinieki nav tiesīgi atvērt pasta sūtījumus, lai tos pārbaudītu, jo saskaņā ar LR Satversmes 96.pantu korespondence ir neaizskarama.

Ikvienam, kas šajās dienās saņem pasta sūtījumus, vajadzētu būt uzmanīgam, uzsver A.Droiskis. Adresātam pirms pasta sūtījuma atvēršanas noteikti jāpārliecinās, vai sūtītāja adrese ir jau zināma un vai attiecīgais sūtījums tiek gaidīts. Saņemot nezināmas izcelsmes pasta sūtījumus, adresātam būtu jāveic visi iespējamie piesardzības pasākumi, nepieciešamības gadījumā iepriekš konsultējoties ar speciālistiem.

Pēdējo dienu notikumi Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī vairākās Eiropas valstīs ir radījuši bažas, ka arī Latvijā pa pastu varētu saņemt sūtījumus, kas satur Sibīrijas mēra baktērijas. “Latvijas pastā” šādi sūtījumi nav konstatēti.

 

Edijs Šauers, “Latvijas pasta” ģenerāldirektora palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!