• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 22. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2001., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
- atklājot Starptautiskās autoražotāju asociācijas ģenerālo asambleju

Vēl šajā numurā

23.10.2001., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 22. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojumu projekts “Par Rīgas arodizglītības iestāžu Centralizētās grāmatvedības reorganizāciju”. Grāmatvedības funkcijas paredzēts nodot Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošajām profesionālās izglītības iestādēm.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Izglītības un zinātnes ministrijas Centralizētās grāmatvedības reorganizāciju”. Tas paredz grāmatvedības funkcijas nodot Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošajai valsts iestādei — Izglītības valsts inspekcijai.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 2000.gada 7.marta noteikumos Nr.93 “Izglītības un zinātnes ministrijas nolikums”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1999.gada 30.marta noteikumos Nr.126 “Kārtība, kādā gar autoceļiem izvietojami servisa objekti”. Noteikumu 2.punktu paredzēts izteikt šādā redakcijā: “2. Lēmumu par servisa objektu izvietošanu gar pilsētu ielām un uzņēmumu un māju ceļiem savas kompetences ietvaros pieņem attiecīgo ielu un ceļu pārvaldītāji, satiksmes organizācijas un drošības prasības saskaņojot ar bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību “Latvijas Autoceļu direkcija”.”

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumos Nr.15 “Ceļu satiksmes noteikumi”. Grozījumi nepieciešami, lai pilnībā saskaņotu Latvijā ceļu satiksmē pieļaujamos transportlīdzekļu (transportlīdzekļu sastāvu) gabarītu, faktiskās masas un ass slodzes rādītājus ar “ES Padomes 1996.gada 25.jūlija Direktīvu 96/53/EC, kas nosaka noteiktu Kopienas transportlīdzekļu maksimāli pieļaujamos izmērus nacionālajā un starptautiskajā satiksmē un to maksimāli pieļaujamos svarus starptautiskajā satiksmē”. Grozījumi paredz vecā parauga ceļa zīmju nomaiņas termiņu pārcelt no 2003.gada 1.janvāra uz 2006. gada 1.janvāri.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Valsts otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības standarts”. Otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un piektā līmeņa profesionālo kvalifikāciju iegūst, apgūstot otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas: profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas, profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas un profesionālās augstākās izglītības studiju programmas.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 “Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu”. Grozījumi paredz atteikties no Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetu stipendiju sistēmas iekļaušanas vienotajā karavīru atalgojuma sistēmā.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Sēklu un stādāmo materiālu aprites likumā. Grozījumi likumā nepieciešami, lai sasniegtu atbilstību ES un OECD prasībām sēklu apritē.

Komiteja akceptēja 2002.gada lauksaimniecības attīstības programmas projektu. Lauksaimniecības attīstības programmas mērķis ir informēt Latvijas sabiedrību par tām lauksaimniecības attīstības tendencēm, kas veicinās ilgtspējīgu un konkurētspējīgu saimniecību veidošanos.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu “Noteikumos par valsts zemes nomu”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!