• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas domes delegāciju Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2001., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54925

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes priekšsēdētājs:
- intervijā Latvijas Radio vakar, 22. oktobrī

Vēl šajā numurā

23.10.2001., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas domes delegāciju Maskavā

Pagājušo piektdien, 19. oktobrī, Maskavā oficiāli tikās Rīgas domes un Maskavas pilsētas valdības darba grupas. Pēc šīs tikšanās sarīkotajā preses konferencē abu darba grupu vadītājus Daini Īvānu un Leonīdu Belovu intervēja Krievijas lielāko televīzijas sabiedrību un laikrakstu pārstāvji.

Rīgas domes delegācijas vadītājs, domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns informēja, ka tikšanās noritējusi Rīgai un Latvijai draudzīgā, labvēlīgā gaisotnē un Krievijas masu informācijas līdzekļi par to izrādījuši lielu interesi.

Abu pilsētu darba grupas apsprieda dažādus jautājumus, kas saistīti ar Rīgas un Maskavas vienošanos par teksta izstrādi, un vienojušās, ka novembra sākumā Maskavas delegācija ieradīsies Rīgā, lai sagatavotu parakstīšanai abu pilsētu sadarbības pamatvienošanos. Plānots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs un Maskavas pilsētas mērs Jurijs Lužkovs pamatvienošanos parakstīs šā gada decembra sākumā, bet nākamā gada rudenī, rezumējot abu pilsētu parakstītos vienošanās dokumentus, J.Lužkovs ieradīsies Rīgā oficiālā vizītē.

Darba grupas ir izstrādājušas abu pilsētu sadarbības plānu 2002. gadam. Šai plānā arī paredzēts, ka Rīgas dome un Maskavas pilsētas valdība kopīgi organizēs un finansēs Latvijas Nacionālās operas viesizrādes Krievijas galvaspilsētā.

Latvijas galvaspilsētas delegācija tikās ar Maskavas pilsētas valdības pārstāvjiem, bet pēc tam Maskavas Vladimira Majakovska teātra telpās prezentēja Rīgas domes un Maskavas pilsētas valdības kopīgi organizēto un finansēto Rīgas Krievu drāmas teātra izrādi — Raimonda Paula mūziklu “Māsa Kerija”.

Pēc izrādes Latvijas Republikas vēstnieks Krievijas Federācijā Normans Penke rīkoja pieņemšanu, kurā piedalījās Maskavas pilsētas valdības vadītāji, Rīgas domes delegācija un Rīgas Krievu drāmas teātra mākslinieki.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!