• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 23. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2001., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/54969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Triju Zvaigžņu ordeņa domē

Par apbalvošanu ar Triju Zvaigžņu ordeni un ordeņa Goda zīmēm

Vēl šajā numurā

24.10.2001., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 23. oktobra sēdē

Akceptēti noteikumi “Būvnoteikumi darbiem autoceļu tīklā”. Tie nosaka prasības valsts, pašvaldību, uzņēmumu un māju autoceļu tīklā veicamiem darbiem, prasības autoceļu būvprojektēšanas sagatavošanai, autoceļu būvprojektēšanai, būvdarbiem un autoceļu pieņemšanai ekspluatācijā, kā arī prasības valsts, pašvaldību, uzņēmumu un māju autoceļu uzturēšanai. Noteikumi neattiecas uz ielām un autoceļiem pilsētas teritorijā, izņemot valsts autoceļu sarakstā iekļautās ielas un autoceļus.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā tiek piešķirts un atmaksāts studējošo kredīts no valsts budžeta līdzekļiem”. Izglītības un zinātnes ministrija katru gadu paredz līdzekļus valsts dibinātajās augstskolās studējošo kreditēšanai, kā arī to studējošo kreditēšanai, kuri pašvaldību, juridisko personu vai fizisko personu dibinātajās augstskolās apgūst valsts akreditētās studiju programmas. Studējošo kreditēšanai paredzēto finansu līdzekļu apmēru nosaka likumā par valsts budžetu attiecīgajam gadam. Kredīta apmērs vienam studējošajam nepārsniedz 35 latus mēnesī.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība”. Atbilstoši nometnes programmai izšķiramas šādas nometnes — jaunrades nometne, sporta un tūrisma nometne, darba un atpūtas nometne, atpūtas un piedzīvojumu nometne.

Akceptēts rīkojums “Par institūcijas pilnvarošanu verificēt ķīmisko un naftas produktu uzglabāšanai paredzētās horizontālās tilpnes”.

Valdība akceptēja noteikumus “Darbinieku apstarošanas kontroles un uzskaites kārtība”. Noteikumi attiecas uz darbiniekiem, kas pastāvīgi veic darbības ar jonizējošā starojuma avotiem objektā un objekta teritorijā, kura pieder operatoram vai kuru tas pārvalda, un viesstrādniekiem, kuri darbības ar jonizējošā starojuma avotiem veic īslaicīgi, ieskaitot mācekļus un studentus.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par nepieciešamo izglītības līmeni personām, kuras veic uzņēmējdarbību ar ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem”. Tie nosaka izglītības līmeni, ieskaitot profesionālās izglītības pakāpi un profesionālo kvalifikāciju, kas nepieciešama, veicot darbības ar ķīmiskajām vielām vai ķīmiskajiem produktiem, kā arī ar bīstamām ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2001.gada 17.jūlija noteikumos Nr.323 “Prasības atkritumu sadedzināšanai un atkritumu sadedzināšanas iekārtu darbībai”.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimai likumprojektu “Par 1964.gada 22.jūlija Eiropas konvenciju par Eiropas farmakopejas izveidi ar grozījumiem, kas izdarīti ar tās 1989.gada 16.novembra protokolu”. Pievienošanās Konvencijai paplašinās Latvijas normatīvo bāzi starptautisko tiesību jomā attiecībā uz medikamentu kvalitātes izvērtēšanas gaitu reģistrācijas procedūras ietvaros.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts “Ieroču, munīcijas, sprāgstvielu, spridzināšanas ietaišu, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu likums”. Likumprojektā tiek definēti ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu, sprāgstvielu, spridzināšanas ietaišu un pirotehnisko izstrādājumu jēdzieni, kā arī tiek noteikti ieroču, speciālo līdzekļu un pirotehnikas klasifikāciju, minēto priekšmetu vai mehānismu ražošanas, izgatavošanas, komplektēšanas, remonta, iegādāšanās un realizēšanas, kolekcionēšanas, eksporta, importa un tranzīta, apbalvošanas, uzskaites, izmantošanas un pielietošanas, treniņa šaušanas, glabāšanas, nēsāšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas, izņemšanas, atsavināšanas, iznīcināšanas, kā arī ievešanas Latvijas Republikā un izvešanas no Latvijas Republikas nosacījumi.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 4.maija noteikumos Nr.160 “Kārtība, kādā izceļotājiem kompensējami izceļošanas izdevumi”. Noteikumu spēkā stāšanās atlikta uz vienu gadu – līdz 2003.gada 1.janvārim.

Akceptēti noteikumi “Eksperimentos un zinātniskos nolūkos izmantojamo dzīvnieku turēšanas, izmantošanas, tirdzniecības un nogalināšanas kārtība”. Noteikumi stāsies spēkā 2002.gada 1.februārī.

Akceptēti noteikumi “Meža attīstības fonda nolikums”. Fonda mērķis ir mežsaimniecības atbalsta un attīstības programmu finansēšana, meža zinātniskā izpēte, meža īpašnieku izglītošana un apmācība.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 20.augusta noteikumos Nr.293 “Noteikumi par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu dzīvnieku izcelsmes produktos”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Rumānijas Nacionālās aizsardzības ministrijas līgumu par sadarbību militārajā jomā”.

Valdība akceptēja rīkojumus “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”. Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 467 pilsonības kandidātiem, tai skaitā 66 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra noteikumos Nr.465 “Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi”.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2000.gada 26.septembra noteikumos Nr.330 “Vakcinācijas noteikumi”.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 3.februāra rīkojumā Nr.50 “Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” padomi”. No bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” padomes locekļa amata atbrīvots Rīgas domes deputāts J.Lorencs un padomē iecelta A.Vītola.

Akceptēts rīkojums “Ierēdņu un valsts pārvaldes iestāžu darbinieku amatu novērtēšanas un amatu kvalifikācijas kategoriju noteikšanas kārtība”.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Latvijas Nacionālās operas likums”. Nacionālā opera ir paredzēta kā Kultūras ministrijas pārraudzībā esoša nacionālas nozīmes valsts kultūras iestāde, kurai ar likumu uzdots rūpēties par nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanu, aktualizēšanu un attīstīšanu operas un baleta žanrā. Tās mērķis būs latviešu nacionālās operas, baleta un mūzikas kultūras nostiprināšana un attīstīšana, tās aktualizēšana un popularizēšana Latvijā un ārvalstīs, kā arī pasaules operas, baleta un mūzikas kultūras sasniegumu pieejamības nodrošināšana Latvijā.

Ministru kabinets akceptēja koncepciju par interneta pakalpojumu sniedzēju reģistrācijas un valsts uzraudzības sistēmas izveidi.

Akceptēts koncepcijas par dabasgāzes tirgus liberalizāciju Latvijas Republikā saistībā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 98/30/EC “Par vienotiem noteikumiem iekšējam dabasgāzes tirgum” variants, kas paredz izņēmuma statusa piemērošanu, vienlaikus ieviešot pasākumu plānu pakāpeniskai tirgus liberalizācijai.

Valdība apstiprināja Sabiedrības integrācijas fonda padomes sastāvu. Padomes priekšsēdētāja amatam nolemts ieteikt tieslietu ministri Ingrīdu Labucku.

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu aktuālajiem jautājumiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!