• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai spriestu par demokrātiju un tās daudzveidīgo dabu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2001., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
- par jauna ordeņa iedibināšanu
- par dzīvnieku turēšanas noteikumiem

Vēl šajā numurā

25.10.2001., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai spriestu par demokrātiju un tās daudzveidīgo dabu

Valsts prezidente uzturas darba vizītē Spānijā

Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 24.oktobrī, devās darba vizītē uz Spāniju, kur pēc karaļa Huana Karlosa I ielūguma piedalīsies starptautiskajā konferencē “Demokrātijas pārveide un konsolidācija”. Konferenci rīko Spānijas fonds FRIDE un Ziemeļamerikas fonds. Konferences patrons ir Spānijas karalis, konferenci atbalsta arī Spānijas premjerministrs. Dalībnieku vidū būs ap divdesmit valstu un valdību vadītāju, arī Lietuvas prezidents Valds Adamkus un Ungārijas prezidents Ferencs Madls, ar kuru Vaira Vīķe-Freiberga nule tikās valsts vizītes laikā Budapeštā, kā arī vairāk nekā pusotrs desmits viesu no Eiropas, Ziemeļamerikas, Latīņamerikas un Āfrikas valstīm. Paredzēts, ka konferenci apmeklēs arī bijušie ASV un PSRS prezidenti Bils Klintons un Mihails Gorbačovs. Latvijas prezidente paredzējusi uzstāties apaļā galda diskusijās.

Konferencē tiks apspriests plašs jautājumu loks par izpildvaras, likumdevējas un tiesu varas principu ievērošanu demokrātijas pārveides laikā, kā arī demokrātijas un konstitucionalitātes pamati, demokrātija politiskā un sociālā plurālisma veidošanā, valsts birokrātijas reforma, kā arī pretkorupcijas pasākumi. Darba vizītes laikā Latvijas Valsts prezidente tiksies ar Spānijas augstām amatpersonām, paredzētas arī citas divpusējās sarunas.

Šodien, 25.oktobrī, Latvijas Valsts prezidente sniegs intervijas laikrakstam “La Razon” un Spānijas televīzijai. Pēc tam viņa apmeklēs Ortegas i Gaseta fondu un runās par Latvijas ārpolitikas prioritāšu izvēles akcentiem eiroatlantiskās integrācijas perspektīvā. Rīt paredzēta Vairas Vīķes-Freibergas tikšanās ar Spānijas parlamenta Deputātu palātas spīkeri Mariju Fernandu Rudi un piedalīšanās konferences “Par demokrātisko pārveidi un konsolidāciju” atklāšanā. Rīt paredzēta arī mūsu Valsts prezidentes uzruna konferences dalībniekiem. Pievakarē Vaira Vīķe-Freiberga tiksies ar Spānijas premjerministru Hosē Mariju Asnaru. Sestdien Valsts prezidente un citi konferences dalībnieki tiksies ar Spānijas karali. Pēc tam viņa piedalīsies konferences noslēguma plenārsēdē, ko vadīs Huans Karloss I.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!