• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Okupācijas muzeja ēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2001., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pāreju uz ziemas laiku

Vēl šajā numurā

26.10.2001., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Okupācijas muzeja ēku

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā izskatīts jautājums par grozījumu izdarīšanu Rīgas domes 1999.gada 16.februāra lēmumā Nr.7036 “Par Vecrīgas vēsturiskā centra, Rātslaukuma un Rātsnama atjaunošanu”, apturot 4.3.punktu. Šis punkts paredz uzdot Rīgas domes bezpeļņas organizācijai SIA “Rīgas nami” nojaukt ēku Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, un labiekārtot teritoriju. Šobrīd tur joprojām atrodas Okupācijas muzejs.

Komiteja atbalstīja deputātes Aijas Počas priekšlikumu minētajā domes lēmumā apturēt arī 3.punktu (uzdot Rīgas domes Īpašuma departamentam izvietot Latvijas Piecdesmit gadu okupācijas muzeja ekspozīciju piemērotās telpās) un 6.punktu (uzdot Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam līdz 1999.gada 26.februārim izstrādāt konkursa noteikumus un līdz 1999.gada 31.martam izsludināt konkursu par Rīgas īpašumā esošā neapbūvētā zemes gabala Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā, apbūves projektu un ēkas Kaļķu ielā 1 un tai piegulošās teritorijas attīstību saskaņā ar pievienoto plānu), jo tie ir saistīti ar šā lēmuma 4.3.punkta izpildīšanu.

Pilsētas attīstības komiteja nolēma atbalstīt minētos ierosinājumus grozījumu izdarīšanai Rīgas domes lēmumā Nr.7036, līdz ar to paredzot apturēt iepriekš nosauktos lēmuma punktus līdz Rīgas vēsturiskā centra detālplānojuma izstrādāšanai.

Deputāti nolēma, ka būtu rīkojama visu SIA “Rīgas nami” rīcībā esošo projektu eksponēšana, kas saistīti ar Okupācijas muzeju un Rātslaukuma apbūvi, kā arī šo projektu plaša sabiedriskā apspriešana. Šāda ekspozīcija būs skatāma Rīgas domē decembra sākumā.

 

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!