• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dokumentu bērnu aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2001., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Okupācijas muzeja ēku

Vēl šajā numurā

26.10.2001., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dokumentu bērnu aizsardzībai

Apvienoto Nāciju Bērnu fonds (UNICEF) ziņo, ka stājies spēkā 2000. gada 25. maijā pieņemtais ANO konvencijas par bērna tiesībām papildu protokols par bērnu tirdzniecību, bērna prostitūciju un bērna pornogrāfiju. Līdz ar desmitā ratifikācijas dokumenta iesniegšanu ANO Ģenerālsekretariātam sperts vēl viens solis bērnu aizsardzībā. Saskaņā ar papildu protokola 14. pantā noteikto procedūru protokols stāsies spēkā trīs mēnešus pēc desmitā ratifikācijas dokumenta iesniegšanas, tas ir, 2002. gada 18. janvārī.

Arī Latvijas valdība 2001.gada 26. septembrī ir akceptējusi pievienošanos minētajam protokolam, kā arī papildu protokolam par bērnu iesaistīšanu bruņotos konfliktos. Ministru kabinets pilnvarojis papildu protokolus parakstīt izglītības un zinātnes ministru Kārli Greiškalnu.

Papildu protokols uzliek par pienākumu cīnīties pret bērnu tirdzniecību un iesaistīšanu prostitūcijā, nosakot šos bērna tiesību pārkāpumus par krimināli sodāmiem. Tāpat protokols paredz veikt pasākumus, kā iesaistīt sabiedrību šo noziegumu apkarošanā, un pastiprināt starptautisko sadarbību bērnu tirdzniecības izskaušanai.

Desmit valstis, kas pirmās ratificējušas papildu protokolu, ir Andora, Bangladeša, Kuba, Islande, Kazahstāna, Panama, Sjerraleone, Norvēģija, Maroka un Rumānija.

 

Līva Biseniece, Izglītības un zinātnes ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!