• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Čehijas Rīgas vēstniecības Jurģos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2001., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Esam gandarīti par mūsu tuvību"

Vēl šajā numurā

26.10.2001., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Čehijas Rīgas vēstniecības Jurģos

Vakar, 25. oktobrī, Čehijas Republikas valsts svētku priekšvakarā, tika svinīgi atklātas Čehijas vēstniecības jaunās telpas Rīgā. Vēstniecības adrese gan nemainās, taču pēc plašiem pārbūves darbiem vēstniecība turpat, Elizabetes ielā 29a, ieguvusi būtībā jaunu mājvietu, kas vēstniecības darbiniekiem radīs labākus darba apstākļus un apmeklētājiem lielāku komfortu.

Vakar namamāte, Čehijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece mūsu valstī Jana Bulenova sirsnīgi sveica daudzos viesus — Latvijas politiķus, māksliniekus, žurnālistus un darījuma aprindu pārstāvjus, kā arī citu ārvalstu diplomātus jaunajās telpās. Savā uzrunā vēstniece J.Bulenova atgādināja Latvijas un Čehijas diplomātisko attiecību ilgo un tradicionāli sirsnīgo raksturu, uzsverot abu valstu kopīgo mērķi iestāties Eiropas Savienībā. J. Bulenova apliecināja arī Čehijas atbalstu Latvijai ceļā uz NATO. Atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un Čehijas ārlietu ministra vietnieks Pāvels Vošalīks. I. Bērziņš savā uzrunā uzsvēra Čehijas kā NATO dalībvalsts īpašo lomu, ko noteikusi prezidenta Vāclava Havela deklarētā īpašā atbildība par NATO paplašināšanos. Latvijas ārlietu ministrs izteica pārliecību, ka abas valstis — Latvija un Čehija — būs gan NATO, gan Eiropas Savienības dalībvalstis. “Es domāju, ka NATO mēs būsim agrāk, jau 2002. gadā, un ES — 2004. gadā, “ teica Latvijas ārlietu ministrs, turpinot: “Es vēlu Čehijas tautai panākumus, jo jūsu panākumi ir arī mūsu panākumi. Mēs taču esam vienā laivā.”

Sarunā ar “Latvijas Vēstnesi” Čehijas vēstniece Jana Bulenova izteica gandarījumu, ka vēstniecības rekonstrukcija īstenota tieši Latvijas un Čehijas diplomātisko attiecību divkāršās jubilejas gadā — šogad aprit astoņdesmit gadi kopš mūsu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas un desmit gadi kopš to atjaunošanas.

CEH3.JPG (17690 bytes) CEH6.JPG (21565 bytes)
Čehijas vēstniecības jaunajās telpās 25.oktobrī: Čehijas ārlietu ministra vietnieks Pāvels Vošalīks, Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, Čehijas vēstniece Jana Bulenova; Čehijas vēstniece, Latvijas biznesa pārstāvis, “Aldara” ģenerāldirektors Vitālijs Gavrilovs un Saeimas priekšsēdētāja biedrs Romualds Ražuks

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!