• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar Nīderlandes premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2001., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.10.2001., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Nīderlandes premjerministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pirmdien, 29.oktobrī, pēc atgriešanās no darba vizītes Spānijā Jūrmalas rezidencē tikās ar Nīderlandes premjerministru Vimu Koku.

Prezidente augstu novērtēja V.Koka vizīti Latvijā, arī Nīderlandes premjerministrs pauda gandarījumu par iespēju būt Rīgā un turpināt labo sadarbību starp Latviju un Nīderlandi.

Sarunas galvenie temati bija ES nākotne, paplašināšanās process un Latvijas perspektīvas organizācijā, valsts virzība uz NATO un integrētu sabiedrību Latvijā. Tikšanās laikā V.Koks apliecināja prezidentei, ka Nīderlande pilnībā atbalsta aktīvu Latvijas iesaistīšanos ES sarunu gaitā un uzskata, ka Eiropas Savienības iekšējās reformas nevar būt par šķērsli paplašināšanās procesā. Abas puses bija vienisprātis, ka jāveido arvien ciešāks dialogs starp kandidātvalstīm un organizācijas dalībvalstīm par jautājumiem, kas būtiski ietekmēs apvienotās Eiropas nākotni. Prezidente darīja zināmu 2002.gada pirmās puses ES prezidējošās valsts — Spānijas — premjerministra Hosē Marijas Asnara viedokli par aktīvu atbalstu iestāšanās sarunās un dialoga paplašināšanā ar dalībvalstīm, kas tika pausts, V.Vīķei–Freibergai uzturoties darba vizītē Madridē. V.Koks sacīja, ka atbalsta H.M.Asnara nostāju šajā jautājumā, Nīderlande ir gatava turpināt ES paplašināšanos un uzskata, ka valstīm, kas sasniegušas atbilstošu attīstības līmeni, ir tiesības kļūt par ES dalībvalstīm.

Abas amatpersonas pārrunāja EDSO pārstāvniecības darbu Latvijā. Latvijas prezidente pauda pārliecību, ka EDSO misijas darbs Latvijā ir bijis “panākumu stāsts”, aktīva organizācijas un valsts dialoga iespaidā ir panākta starptautiskajiem kritērijiem atbilstoša likumdošana, EDSO nopietni palīdzējusi Latvijas likumdošanas sakārtošanas jautājumos, un šobrīd ir pienācis tās darbības noslēguma posms, bet Latvija vienmēr būs atvērta domu apmaiņai.

Stāstot par savu redzējumu uz integrētu sabiedrību Latvijā un tās nākotnes mērķiem, prezidente uzsvēra, ka Latvija nevēlas divkopienu sabiedrību, tā vēlas funkcionējošu sabiedrību, kura saprotas, ņemot par pamatu valsts valodu, savstarpēju cieņu starp dažādām tautībām un vērtības, uz kurām balstās demokrātiska valsts.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!