• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas mākslinieka uzvaru NATO konkursā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2001., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas muitas likumdošanas atbilstību ES prasībām

Vēl šajā numurā

31.10.2001., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas mākslinieka uzvaru NATO konkursā

26.oktobrī Briselē Eiroatlantiskās partnerattiecību padomes (EPP) desmit gadu jubilejas konferences ietvaros tika prezentēts jaunais Padomes karogs, kura dizaina autors ir latviešu mākslinieks Jānis Krievs.

Iepazīstinot ar karogu, NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons atzīmēja, ka “tagad mēs satiekamies zem jauna karoga, kurš pārstāv jaunu izpratni par drošību”. Latvija bija vienīgā valsts, kas tika pieminēta, Dž.Robertsonam atklājot konferenci un paziņojot, ka Jānis Krievs no Latvijas uzvarējis konkursā par karoga dizainu.

EPP karogu turpmāk, tāpat kā NATO karogu, visas partnerības padomes valstis varēs izmantot militāros pasākumos, konferencēs EPP ietvaros, kā arī nacionālos atbilstoša satura pasākumos. Karoga logo simbolizē Ziemeļatlantijas savienības un visu tās partnervalstu kopību.

Šā gada 4. jūlijā Eiroatlantiskās partnerības padomes vēstnieku tikšanās laikā atdzima jau 1998. gadā izteiktais Džordža Robertsona priekšlikums par EPP karoga radīšanu. Visas EPP valstis tika aicinātas iesniegt savus priekšlikumus karoga izveidei. Aicinājumam atsaucās arī mākslinieki no Latvijas.

Ziemeļatlantijas patnerattiecību padome kā pirmais politiskais forums ar mērķi savest kopā NATO dalībvalstis un bijušās Varšavas pakta valstis tika izveidota 1991. gadā, tikai toreiz tās sākotnējais nosaukums bija Ziemeļatlantijas sadarbības padome (NACC — North Atlantic Cooperation Council). Ar laiku sadarbība pilnveidojās — kļuva intensīvāka un aptvēra arī praktisko militāro sadarbību, kā rezultātā 1994. gadā tika izveidota NATO programma “Partnerattiecības mieram”. Šodien EAPC apvieno 19 NATO dalībvalstis un 27 partnervalstis.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!