• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas sadarbību autopārvadājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2001., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā muitas pārvaldes dienesta informācija Nr.16.3/19766

Par muitas maksājumu aprēķināšanu

Vēl šajā numurā

01.11.2001., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas sadarbību autopārvadājumos

30. un 31.oktobrī Maskavā risinājās Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas kopējās starpvaldību komitejas sarunas par starptautiskiem kravu un pasažieru pārvadājumiem ar autotransportu.

Latvijas un Krievijas delegācijas ir vienojušās par 2500 Krievijas divpusējo kravu pārvadājumu atļauju piešķiršanu Latvijas autopārvadātājiem, lai varētu noslēgt šo gadu, no Maskavas informēja Tālis Straume, LR SM Autosatiksmes departamenta direktors, Latvijas delegācijas vadītājs Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas kopējās starpvaldību komitejas sarunās par starptautiskiem kravu un pasažieru pārvadājumiem ar autotransportu. Noteikta sākotnējā kvota 2002. gadam: Latvijas autopārvadātājiem piešķirtas 8000 universālās atļaujas, 4000 divpusējās un tranzīta atļaujas, kā arī 100 atļaujas neregulārajiem pasažieru autobusu reisiem.

Latvijas delegācija izteikusi pārmetumus par auto rindu problēmu Terehovas–Buračku robežpārejas punktā. Krievijas puse apņēmusies informēt attiecīgās muitas institūcijas un risināt radušos problēmu.

Nākamās sarunas paredzētas 2002. gada jūlijā, kad plānots izskatīt jautājumus par piekabju konteineru pārkabināšanas iespējām (ierosināts starpzonā uz Latvijas – Krievijas robežas ieviest puspiekabju pārkabināšanas tehnoloģiju uz Krievijas vilcējiem, kas turpinātu pārvadājumus Krievijas teritorijā). Sarunās paredzēts arī precizēt galīgo kvotu gadam, kā arī apsvērt visas tehniskās un tiesiskās iespējas puspiekabju pārkabināšanas tehnoloģijas ieviešanai.

30. oktobrī Ministru kabinetā (MK) tika atbalstīti Satiksmes ministrijas ierosinātie grozījumi MK 1999.gada 12.novembra rīkojumā “Par Latvijas Republikas vīzu izsniegšanu Krievijas Federācijas autopārvadātājiem”, kuros noteikts, ka Krievijas pārvadātāji Latvijas Republikas vīzas Terehovas robežšķērsošanas punktā varēs saņemt tikai līdz šī gada 15.novembrim. Grozījumi paredz, ka šo procedūru varēs veikt līdz 2002.gada 31.decembrim. Šis fakts varētu pozitīvi ietekmēt sarunu gaitu. Attiecīgais termiņš ir noteikts PHARE slēdzienā pēc tam, kad Eiropas Savienības (ES) speciālisti ieteikuši neturpināt vīzu izsniegšanu uz robežas. Tas skars ne tikai Latviju, bet arī Lietuvu un visas pārējās ES kandidātvalstis.

Satiksmes ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!