• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:- tiekoties ar SVF pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2001., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55204

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas aizsardzības ministrs savā oficiālā vizītē Latvijā

Vēl šajā numurā

01.11.2001., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar SVF pārstāvjiem

Vakar, 31.oktobrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem. Sarunas gaitā pārrunāti Latvijas nozīmīgie sasniegumi ekonomiskajā izaugsmē, kā arī nepieciešamība turpināt sabalansēt kā ekonomisko un fiskālo, tā arī politisko stabilitāti, īpaši vispārējo valsts attīstības stabilitāti. Atzīmēts, ka Latvijas budžeta deficīts joprojām ir viens no zemākajiem Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstu vidū. Tikšanās dalībnieki arī uzsvēra, ka nākamais gads būs nozīmīgs Latvijas virzībā uz ES un NATO.

Vienlaikus SVF pārstāvji izteica neapmierinātību ar nākamā gada budžeta projektā plānoto deficītu un vērsa Ministru prezidenta uzmanību uz nepieciešamību samazināt budžeta izdevumus nākamajam gadam, kā vienu no iespējām minot kapitālo izdevumu samazināšanas iespējamību, kā arī uzņēmumu ienākuma nodokli. SVF pārstāvji uzsvēra, ka nav pamatoti samazināt uzņēmumu ienākuma nodokli gadā.

Sarunā ar SVF pārstāvjiem Ministru prezidents uzsvēra, ka reālais budžeta deficīts būs atkarīgs ne tikai no plānotajiem izdevumiem, bet arī no faktiskajiem ieņēmumiem un nodokļu iekasēšanas uzlabošanas, norādot, ka, Valsts ieņēmumu dienestam katra nodokļa iekasēšanu palielinot par procentu, tas kopumā ļautu tuvināt faktisko deficīta līmeni abām pusēm pieņemamā līmenī.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!