• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālās apdrošināšanas budžeta līdzekļu izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2001., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu 2002. gadam

Vēl šajā numurā

02.11.2001., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālās apdrošināšanas budžeta līdzekļu izmantošanu

Labklājības ministra atbildē uz apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) frakcijas deputātu jautājumiem minēts, ka no speciālā sociālās apdrošināšanas budžeta līdzekļiem pēdējā laikā sistemātiski tiek maksāti procenti Valsts kasei par aizdevumiem, kas izsniegti, lai segtu šī budžeta deficītu. Laikā no 1999. līdz 2001. gadam šiem mērķiem tiks izlietoti 9,53 miljoni latu, bet 2002. gada budžeta projektā jau ir paredzēti 10,13 miljoni latu, turklāt šī summa pārsniegs 40% no gadam prognozētā budžeta deficīta apjoma.

Valsts kase pēdējā laikā ir palielinājusi procentu likmi par sociālās apdrošināšanas budžetam izsniegtajiem ilgtermiņa aizdevumiem no 5,63% līdz 9,31% gadā, turklāt 0,5% iekasē savā labā par valsts aizdevuma apkalpošanu.

Politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija uzskata, ka nekavējoties izbeidzama šo procentu iekasēšana. Nav pieļaujams, ka viena valsts iestāde pelna uz citas rēķina. Minētie procentu maksājumi mākslīgi palielina sociālās apdrošināšanas budžeta deficītu un samazina iespējas uzlabot to personu stāvokli, kas saņem pensijas un sociālos pabalstus.

 

Jānis Jurkāns, PCTVL frakcijas priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!