• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dabas izraisītajiem sarežģījumiem Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2001., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pabalstu politiski represētajiem

Vēl šajā numurā

02.11.2001., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dabas izraisītajiem sarežģījumiem Rīgā

Vakar, 1. novembrī, Rīgas pilsētas izpilddirektora kabinetā notika Rīgas pilsētas Ārkārtējo situāciju operatīvās komisijas (ĀSOK) sēde. Šīs komisijas priekšsēdētājs ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas pilsētas pārvaldes priekšnieks Juris Lakatiņš, bet vietnieks — Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks. Komisijas sastāvā ir VUGD, pilsētas izpilddirekcijas, Rīgas pašvaldības policijas, Rīgas domes Vides departamenta, Īpašuma departamenta, Satiksmes departamenta, Labklājības departamenta, Valsts policijas Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes, Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes, valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” un Zemessardzes pārstāvji.

Komisija uzklausīja informāciju par stiprā vēja radīto stāvokli Rīgas pilsētā. Vislielākās problēmas vēja dēļ vakar bija piejūras joslā pie Daugavas ietekas — Vecdaugavā, Bolderājā un Buļļu salā, kā arī Mangaļsalā, kur bijušajā PSRS armijas bāzē, Daugavas līmenim ceļoties, ar ūdeni sākušas reaģēt nenoskaidrotas ķimikālijas. Tomēr, kā informē VUGD, saindēšanās vai sprādziena draudu nav.

Ūdens līmenis Daugavas ietekā neilgi pirms pulksten 14 sasniedza kritisko atzīmi — 1,70m virs normas, tad kritās par diviem centimetriem. Tomēr, saskaņā ar meteorologu prognozēm, mainoties vēja virzienam un tikai nedaudz mazinoties tā ātrumam, ūdens līmenis vakar vakarā un naktī varēja celties līdz 1,80 m atzīmei. Meteorologi prognozē, ka vēja ātrums varētu mazināties tikai šodien no rīta. ĀSOK atzina, ka par normālu stāvokli varēs runāt tad, ja ūdens līmenis nokritīsies līdz 1,46 m atzīmei.

Sakarā ar nelabvēlīgiem laika apstākļiem pilsētas izpilddirektors devis rīkojumu Rīgas Skolu valdei pārtraukt mācības un citus pasākumus skolās, lai bērni pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties mājās.

Plūdu apdraudētajos rajonos VUGD un pilsētas dienesta pārstāvji dežurē nepārtraukti. Katru stundu pilnīga informācija par notikumiem, kā arī laika prognoze tiek sniegta visiem ĀSOK locekļiem. Ja stāvoklis pasliktināsies, nekavējoties tiks sākta cilvēku evakuācija no bīstamākajiem rajoniem. Nepieciešamības gadījumā Ceļu policija ir gatava ierobežot satiksmi.

Kopumā situācija Rīgas pilsētā tiek pilnībā kontrolēta, taču ĀSOK un pilsētas izpilddirekcija lūdz cilvēkus pēc iespējas mazāk atrasties koku tuvumā, kā arī bez vajadzības neatļaut bērniem atrasties ārpus dzīvokļa.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!