• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts prezidente: - sveicot Lietuvas Republikas prezidentu 75.gadu jubilejā - piedaloties starptautiskā konferencē "Cīņa pret terorismu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2001., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/55325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā ASV vēstnieka apstiprināšanu ASV Senātā

Vēl šajā numurā

06.11.2001., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts prezidente:

— sveicot Lietuvas Republikas prezidentu 75.gadu jubilejā

PREZIDENTE.JPG (20786 bytes)Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 2.novembrī nosūtījusi vēstuli Lietuvas prezidentam Valdam Adamkum, sveicot 75 gadu jubilejā, 3.novembrī. Apsveikumā V.Vīķe–Freiberga raksta:

“Jūsu dzīves ceļš ir aktīva, enerģiska, apkārtējās dzīves norisēs ieinteresēta cilvēka paraugs. Jūs esat devis lielu ieguldījumu Lietuvas valsts neatkarības atjaunošanas aizstāvēšanā, kā arī veicinājis savas valsts ceļu pretī dalībai Eiropas Savienībā un NATO.

Ne tikai mūsu valstu kaimiņattiecības, bet arī šie kopīgie mērķi un uzdevumi ir pamatu pamats savstarpējo attiecību attīstībai mūsu valstīm tik svarīgā vēstures posmā. Prezidenta kungs, es novēlu Jums spēku, labu veselību un sasniegt Jūsu cēlo mērķi — brīvs cilvēks, atvērta sabiedrība un stipra Lietuvas valsts.”

Valsts prezidenta preses dienests

— piedaloties starptautiskā konferencē “Cīņa pret terorismu”

Vakar, 5. novembrī, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ieradās darba vizītē Polijā, kur pēc Polijas prezidenta Aleksandra Kvasņevska ielūguma piedalīsies konferencē “Cīņa pret terorismu”. Konferencē pavisam piedalās vairāk nekā pusotra desmita valstu vadītāju. Konferenci atbalsta ASV prezidents Džordžs Bušs un citas augstas ASV amatpersonas, kā arī pārstāvji no ANO, NATO, Eiropas Savienības un EDSO. Vakar pēcpusdienā tūlīt pēc ierašanās Varšavā Vaira Vīķe–Freiberga sniedza intervijas Polijas plašsaziņas līdzekļiem.

Šodien, 6. novembrī,Varšavā notiks konferences svinīgā atklāšana ar Polijas Republikas prezidenta apsveikuma uzrunu. Pēc tam līdz ar citiem uzaicināto valstu prezidentiem runās arī Vaira Vīķe-Freiberga. Dienas vidū paredzēts konferences kopsavilkums un diskusijas, kā arī kopīgas deklarācijas pieņemšana. Pēcpusdienā Varšavā tiks atklāta piemiņas plāksne 11.septembra teroristu uzbrukuma upuriem.

 

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!